Cresterea salariilor profesorilor votata in unanimitate zilele trecute de ai nostri parlamentari a fost intens discutata. Saracii oameni chiar merita bani mai multi, dar hotararea a fost penibila in actualul context. Spre exemplu, functionarii publici au amenintat azi cu greva daca nu vor primi si ei bani mai multi. Daca au vazut ca se poate, de ce sa nu incerce?

Lasand la o parte chestiile economice, la care recunosc ca nu ma pricep, vreau sa vorbesc putin despre avantajele acestei hotarari din punct de vedere politic. De ce au votat toti „Pentru”? Simplu. Pentru ca le-a fost frica. Nu de o mana de profesori aflati la tribuna, ci de faptul ca oamenii isi vor aminti cand vor avea stampila in mana ca „aia” n-au vrut salarii mai mari pentru profesori.

De ce am facut comparatia cu afisele electorale? Studii recente au demonstrat ca afisele electorale au un impact mult prea mic asupra alegatorilor si nu adauga decat 2-3% la numarul de votanti. Afisele electorale se lipesc pentru ca ceilalti sa n-aiba vizibilitate. Daca o sa priviti atenti, pe perioada campaniei, zi de zi se lipesc afise peste afise. Unele peste altele bineinteles. Asa e si cu hotararea asta. Au votat-o de frica si nu pentru aducere de beneficii.

Tagged on:             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.