In Romania si daca nu ai sti cand se apropie alegerile iti dai seama dupa conflictele si protestele de zi cu zi. La ce ma refer? Pai la momentul la care scriu 15.000 de sindicalisti din invatamant protesteaza in Piata Constitutiei. Probabil va intrebati cu totii ce mai au acum. Cer demisia Guvernului, ei fiind nemultumiti de reactia acestei institutii dupa aprobarea cresterii salariilor profesorilor cu 50% – hilar.

Cu mesaje precum „Guvernanti nu uitati legea sa o respectati!” marionatele sindicale ne distreaza dis de dimineata. Toata lumea e constienta ca putina lume mai e independenta din punct de vedere politic, dar nici chiar asa. Campania electorala e cea mai mare prosteala existenta in Romania. Pe langa obisnuitele promisiuni desarte cu care ne-am obisnuit, acum avem parte si de o presa care da in penibilitate (articole de investigatii, campanii si reportaje penibile) si de niste sindecalisti care ies in strada pentru 2 lei si-o bere.

Obisnuita campania „dat la gioale” a trecut in Romania la o alta etapa. Politicieni nu se mai injura, nu se mai scuipa, dar in continuare dau unii in altii prin metode mai soft. Deranjant e ca ne cred pe toti prosti.

Tagged on:             

2 thoughts on “Teatru de papusi in Piata Constitutiei

 • octombrie 15, 2008 at 7:52 pm
  Permalink

  Corect. Numai ca e vorba de mai mult de 2 lei si-o bere. Consecintele vor fi mult mai grave, si nu pentru cei din economia privata, ci tot pentru profesori si alti bugetari.

  Reply
 • octombrie 15, 2008 at 8:05 pm
  Permalink

  Ai dreptate. Cand vorbeam de 2 lei si-o bere ma refeream la cei cu sapci si pancarte, care pe pariu ca nici jumate nu erau profesori. Deranjant e ca se da dovada de iresponsabilitate si chiar de inconstienta. Si stii de ce? Pentru ca pun in balanta riscurile si lucrurile care mai sunt de furat si tot de castigat au.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.