Obama a castigat alegerile pentru ca a stiut cum sa fructifice contextul actual. Lumea se saturase de Bush, iar prin lume trebuie inteles intreaga lume si nu numai americanii. Reactiile nu au intarziat sa apara: Franta, Marea Britania sau chiar tarile din Orientul Mijlociu au salutat castigul lui Obama.

Noul presedinte al Americii a fost peste adversarul sau din toate punctele de vedere. De la discurs politic, la strategie si pana la oamenii de langa el. McCain a fost depasit de amploarea luptei la care a participat. In afara de asta a trebuit sa se lupte si cu greselile facute de Bush. Obama a avut o munca mai usoara, dar a stiut cum sa fructifice toate ocaziile avute. SUA dorea schimbarea, iar Obama pe asta a pus accentul. Haituiti de criza financiara, americanii si-au amintit ca ani de zile razboaiele le-au mancat o gramada de bani si s-au saturat.

Tin sa salut discursul lui Obama de dupa aflarea rezultatelor. A fost o adevarata lectie de discurs politic. Lectie pe care politicienii romani nu cred ca o vor invata vreodata.

Tagged on:         

4 thoughts on “Obama muta si invinge

 • noiembrie 6, 2008 at 9:27 pm
  Permalink

  Denzel Washington
  _____________________

  Un discurs prea bun, un discurs care te face sa te simti prost.
  Noi: Nu Meriţ ! Stai Jos.
  Romanii ar trebui sa aibe interdictie la asemenea materiale: YouTube Video Not Available in Your Country :D, macar sa nu ne mai facem rau singuri.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.