Am ales sa discut despre noua conducere a tarii doar in contextul locului pe care il cunosc cel mai bine, judetul Neamt, pentru a nu intra in analize care m-ar putea depasi.

Toata lumea stie ca judetul Neamt este un judet portocaliu. Acest fapt a fost observat la locale (PD-L castigand toate orasele judetului), dar si la alegerile parlamentare, cand PD-L a obtinut un scor de peste 40%. Primul fapt care vine sa-mi dea dreptate in afirmatia facuta e chiar rezultatul alagerilor de pe 30 noiembrie: PNL nu a putut strange mai mult de 10-11% in judetul Neamt.

Toata lumea stie ca sub comanda lui Gheorghe Stefan municipiul Piatra-Neamt a intrat intr-un proces de schimbare si intr-unul de rebranding daca putem spune asa. Piatra-Neamt se doreste a fi un oras important pe harta turistica a tarii si o alternativa la Valea Prahovei. Investitiile din municipiul resedinta de judet, dar si din restul judetului intaresc cele afirmate. Principalul lucru care ma face sa afirm ca actuala coalitie e una favorabilia judetului Neamt e acela ca fondurile vor veni mult mai usor in judet. Datoriile care au urmat investitiilor facute sunt mari, dar in acelasi timp proiectele altor investitii sunt deja concepute. De aceea, o lipsa de la guvernare a PD-L ar fi fost catastrofala pentru Neamt. De ce? Nu neaparat pentru ca centrul nu si-ar fi dorit ca judetul Neamt sa se dezvolte, ci pentru ca Stefan ar fi adus un judet intreg la visteria PD-L la orice alegeri.

Lucrurile sunt clare. Nu cred ca Basescu poate fi batut de cineva la anul si in consecinta nu cred PD-L va sta mai putin de 4 ani la guvernare. 4 ani, perioada de care judetul Neamt avea nevoie pentru a creste astfel incat sa nu mai depinda in asa mare masura de conducerea centrala.

Tagged on:                 

One thought on “PD-L+PSD la putere – un scenariu favorabil judetului Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.