Acum cateva minute, in emisiunea „La ordinea zilei” de pe Antena 3, Radu Tudor ne aducea la cunostinta un fapt socant care pe moment nu l-am crezut, dar am verificat si e adevarat.

Fiti atenti ce este scris in capitolul 7, intitulat Piata Muncii, din programul de guvernare 2009-2012 al coalitiei PSD – PD-L: „Stimularea ramanerii pe piata muncii a persoanelor care au implinit varsta de pensionare, precum si atragerea in activitate a persoanelor pensionate apte de munca.”

Ei? Cam cum suna asta?

Remarc coerenta intentiilor coalitiei PSD – PD-L si stabilitatea strategiei de guvernare. 🙂

Aici Programul de guvernare (fraza citata mai sus se gaseste la pagina 14).

Tagged on:             

6 thoughts on “Ramanerea in activitate a persoanelor pensionate – prioritate a guvernului Boc pe 16 decembrie 2008

 • ianuarie 9, 2009 at 6:10 pm
  Permalink

  Hahaha! Incredibil! Intre timp Basescu s-a razgandit! Chestia e ca nu mai pot lucra pensionarii dar nu se pot angaja nici tineri. Ca sunt posturile blocate. Deci…

  Reply
 • ianuarie 9, 2009 at 6:20 pm
  Permalink

  Deci tu iti dai seama cum se guverneaza tara asta si cum se vine la conducerea ei? Iti dai seama ce strategii elaborate au si cat de bine puse la punct sunt? 🙂

  Reply
 • ianuarie 9, 2009 at 9:41 pm
  Permalink

  http://catalinstochita.blogspot.com/2009/01/boc-bocaneste-singur-acasain-palatul.html

  ANARHIA SI PROSTIA SALVEAZA ROMANIA

  Nici nu am ajuns in data de 10 ianuarie 2009 si deja Guvernul Boc este cel mai hulit guvern din ultimii 18 ani.
  Este injurat in mod egal de oamenii de cultura, de functionarii din administratie, de medici si asistente, si mai ales de influentii militari rezervisti care sunt nevoiti sa renunte la posturile din administratie.
  Economia nu mai duduie si deja Euro a depasit pragul de 4,20 lei. Desigur speculatorii si investitorii externi sunt vinovati de explozia cursului dar nici Guvernul nu face ceva pentru a stopa dezastrul. Se vede cu ochiul liber ca BNR-Isarescu nu „se baga” si nu mai sustine cursul euro/leu si probabil ca stie el ce face. Socant este ca la Ministerul de Finante a ajuns Ministru un inginer minier-omul de casa al lui Videanu-adevaratul finantator al Partidului Democrat Liberal. Eu cred ca nu e acelasi lucru sa ai grija de portofelul lui Videanu cu gestionarea „visteriei tarii”. Dar probabil ca la PDL s-a citit la sedinta repartizarii ministerelor „portofelul finantelor” si nu Portofoliul Finantelor si atunci logic s-a repartizat acest minister lui Videanu.
  Probabil ca din mix-ul de inteligenta dintre un Ministru al finantelor de profesie inginer minier si un Prim ministru expert in drept constitutional a rezultat textul din Ordonanta de urgenta referitor la venituri care nu sunt salarii si nici „salar”.

  MAREA CIORDEALA NATIONALA- HAIDUCIA INVERSA

  Chiar si haiducia a fost scoasa din drepturile ei istorice. PINTEA, IANCU JIANU luau de la bogati si dadeau la saraci. Acum Guvernul BOC ia de la saraci si da la bogati.
  Daca guvernantii ne promiteau salvarea nationala si iesirea din criza economica acum asistam la un splendid spectacol de JUSTITIE SOCIALA. Numai ca justitia sociala este o ruda perversa a justitiei pure -virgina legata la ochii care poarta mindra balanta dreptatii. Justitia sociala este doar o metresa „facuta pe la spate” in mod egal si democratic de potentatii epigoni fesenisti.
  Parlamentarii someri, „ramasi fara coledzi” cer compensatii tranzitorii, noii parlamentari cer in continuare bani de la buget pentru cazare sau locuinta de serviciu chiar daca au case in Bucuresti. Asteptam cohorta de secretari de stat, sefi de agentii si prefecti care vor cere noi drepturi si locuinte de serviciu.
  Guvernul Boc reduce cheltuielile la deplasarile in strainatate dar mareste numarul de ministere.
  Blocheaza posturile din administratia locala dar face angajari pe banda rulanta la noile ministere.
  Ultima statuie a nesemtirii guvernantilor este omiterea cu buna stiinta a declararii veniturilor sub pretextul confidentialitatii si a textului semidoct-„conform fisei fiscale”. Paradoxal este ca „draga ANI” doarme in post si nu aplica sanctiuni.
  Revenind la criza pensiei este foarte interesant ce cuprinde Programul de Guvernare PSD-PDL referitor la „pensionari” executati acum in piata publica.
  La Capitolul 7-Piata Muncii se promite ca se vor adopta masuri pentru „Stimularea rămânerii pe piaţa muncii a persoanelor care au împlinit vârsta de
  pensionare, precum şi atragerea în activitate a persoanelor pensionate apte de
  muncă”.

  Deci conform programului de guvernare, Boc este in grafic.
  Sa vedem cand va pica de la Palatul Victoria daca o sa cada in cap sau se va salva la Cotroceni ?

  Reply
 • octombrie 23, 2009 at 10:17 pm
  Permalink

  prieteni, aveti probleme serioase cu limba romana.
  mai cititi DEX-ul!
  „stimulare” nu inseamna „obligare”(ma refer aici la ramanerea pensionarilor la munca).
  nu cunoasteti pensionari „de carton” care isi „trag” o pensie cu largul concurs (500-1000 EUR) al doctorilor?
  EU cunosc.
  am firma si platesc lunar nenorocitul ala de fond CAS dupa angajati luna de luna (nu prea stiu de ce).
  pentru asa-zisii „pensionari”, care vezi-doamne nu mai sunt in stare sa-si traga matele pentru ca au lucrat saracii in conditii deosebit de grele.
  imi explicati si mie cati pensionari si in ce industrie grea au tras din greu in ultimii hai sa zicem 10 ani?
  daca ati vazut reportajul de acu’ cateva zile de pe TVR, ati putut vedea ca TOATA platforma industriala a Iasi-ului de exemplu e praf.
  la fel e si in Oradea si porbabil in multe alte orase.
  minele sunt falimentare demult.
  si parlamentarii de ce trebuie sa aiba pensii asa de mari?
  ca au facut ce?
  da, cat sunt demnitari, sa primeasca sa zicem salariul triplu fata de venitul mediu net (dar fara alte sporuri de sedinta, de comisie parlamentara, etc.).
  stiti ce, toti astia care ziceti ca sunteti tineri, votati-i pe retardatii astia care tin cu dintii ca parlamentul sa ramana tot un jeg sau si mai simplu, nu mergeti la vot!
  si atunci veti avea probabil sansa ca in loc sa sa iesiti la 65 de ani la pensie si sa va traiti CU ADEVARAT batranetea, asa cum fac pensionarii din Occident, sa va „trageti” o nenorocita de pensie de boala din care sa va trageti matele vreo 10 ani pana sa ajungeti la varsta adevarata a pensionarii si sa ajungeti pensionari ratati cum din pacate sunt si cei de azi, care abia traiesc de pe o zi pe alta.
  sunteti orbi si nu vedeti linia dreapta.

  Reply
 • octombrie 24, 2009 at 8:45 am
  Permalink

  @Huniadul Nu ai inteles sensul articolului. Stiu ca stimulare nu inseamna obligare. La acel moment in care a fost scris articolul masurile guvernului Boc nu erau deloc in concordanta cu programul de guvernare.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.