Elena Basescu si-a anuntat candidatura pentru alegerile europarlamantare.

Primul lucru care imi vine in minte e daca domnul Cristian Preda stia de aceasta candidatura atunci cand si-a anuntat propria candidatura. Nu e foarte important, dar incerc sa fac un exercitiu de imaginatie, sa ma pun in locul dumnealui si mi-e imposibil sa ma gandesc la cum m-as simti. L-am vazut acum doua zile la Realitatea cand spunea ca intrarea in partid nu il face sa fie de aceeasi parte a baricadei cu interlopii, hotii si restul oamenilor reprobabili din partid, el dezicandu-se de acestia. Ma intreb daca prin faptul ca a acceptat sa candideze pe aceeasi lista cu Elena Basescu se dezice si de nepotism… Sau poate crede in valoare sincera pe care o are Elena cand vine vorba de politica. Nu pot sa inteleg… Si nu am un ton ironic si nici nu judec, ci doar incerc sa inteleg.

Pe de alta parte, aceasta candidatura a Elenei, nu imi poaate aduce decat tristete. Tristetea unui tanar ce traieste intr-o tara cu un sistem de valori dat peste cap. O tara in care averea, incultura, lipsa bunului simt si marlania sunt ridicate la rang de valoare inestimabila. Aceeasi tara in care fiica presedintelui ajunge sa candideze la alegerile europarlamentare avand un backround de invidiat: fata a presedintelui in functie, fosta iubita a lui Hrebe Jr., fauritoare de gafe memorabile, posesoare de Land Rover si abonament la Bamboo etc. Mi-amintesc cum acum aproape un an, cand am inceput primul meu blog scriam un articol scarbit fiind de felul in care Elena Basescu a fost numita secretar general a organizatiei de tinrete PD-L. Nici prin gand nu imi trecea atunci ca celebra vedeta mondena care gonea pe bulevardele bucurestene cu Land Roverul din dotare, vedeta lipsita de orice talent oratoric, lipsita de orice sansa de a aduce plus valoare vietii politice romanestii si vietii pamantane in general, va ajunge sa candideze pentru Parlamentul European.

E imposibil sa mai credem ca putem avea o societate normala. E imposibil sa mai faci un tanar sa spere si sa lupte pentru ceea ce-si doreste cand se intampla asemenea lucruri. Si e trist ca pe zi ce trece ne dam seama de nebunia omului din fruntea tarii…

P.S. Trebuie sa mentionez ca ma gandesc la inca o varianta. Daca Elena nu va fi acceptata de partid sau nu va primi un loc destul de bun pe lista pentru a accede in Parlamentul European voi intelege ca totul a fost o manevra de campanie pentru al sau tata, care va dori sa arate ca este corect si nu este un zeu al PD-L, care e de fapt e un partid democratic si sanatos.

Tagged on:             

8 thoughts on “Tristetea unui tanar roman

 • februarie 28, 2009 at 5:51 pm
  Permalink

  Nu te-ai gandit daca nu cumva Cristian Preda candideaza tocmai pentru a da un plus listei PD-L careia i se adauga nulitatea absoluta Elena? Daca nu chiar Basescu i-o fi spus sa se bage ca sa spele putin imaginea PD-L?…

  Reply
 • februarie 28, 2009 at 5:52 pm
  Permalink

  Si varianta din PS-ul tau e posibila. Sa vedem…

  Reply
 • februarie 28, 2009 at 6:42 pm
  Permalink

  Sunt sigur ca pentru acest lucru candideaza domnul Cristian Preda. Dar mi s-a pare mai demn de luat in seama faptul in sine, alaturarea celor doua nume pe o aceeasi lista… E incredibil

  Reply
 • februarie 28, 2009 at 7:14 pm
  Permalink

  De ce e asa incredibil? Doar stii ca cei care il slujesc pe Basescu trec peste amanunte de genul asta. Ma rog, cu exceptia lui Avramescu..

  Reply
 • februarie 28, 2009 at 9:50 pm
  Permalink

  Mai, nu stiu… Poate o-i fi prea naiv. Alaltaieri daca imi spuneai ca Va candida Elena pe aceeasi lista cu Cristian Preda as fi avut mari indoieli.

  Reply
 • martie 1, 2009 at 8:32 pm
  Permalink

  Cel mult sa nu votam in a sa favoare… Dar nu toti gandesc asa

  Reply
 • Pingback: Telenovela Elena - o strategie | De la A. (la) Z.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.