Nu sunt un adept al stângii. În scurta mea istorie a votului, scurtă din cauza vârstei şi nu pentru că nu aş fi mers la vot, ştampila n-a mers niciodată spre căsuţa PSD. Cu toate acestea, nu trăim în ţara în care să votăm după ideologie şi niciodată nu exclud vreo variantă.

Astăzi l-am auzit de două ori vorbind pe Mircea Geoană: la Piteşti şi în studioul televiziunii naţionale. L-am urmărit atent, aşa cum i-am urmărit şi pe ceilalţi trei candidaţi care au contat la un moment dat sau contează în luptă. Discursul lui Geoană nu-mi seamănă decât cu o demagogie ieftină. Promisiunile bombastice de genul mii de locuinţe la Piteşti cu ajutorul lui Pendiuc, transformarea clasei sărace în clasă de mijloc şi implicarea în obţinerea de către România a unui comisariat important (a mai și spus că PSD-ul deja se implică în asta prin relațiile lor la Bruxelles :)))) ), mă fac să înghit în sec gândindu-mă la procentul pe care candidatul PSD îl va câştiga în turul I.

Nu întru în discuţii despre turul II. Acolo e altă ecuaţie. Acolo e nevoie de compromis, pentru că vorba aia, nu găsim unul bun din 12, apoi din 2.

Tagged on:                 

4 thoughts on “Demagogie, ce ne faci?

 • noiembrie 19, 2009 at 11:59 pm
  Permalink

  dupa cum amandoi stim bine, nu-s copiii de vina. 😉
  merge bine in context.

  Reply
 • Pingback: Cum ne-am uitat la #dezbatere ca la meci « Chinezu

 • noiembrie 23, 2009 at 2:43 pm
  Permalink

  Oricare ar veni, toti sunt la fel. Sau crezi ca Base se va schimba peste noapte sau Geoana chiar va onora toate promisiunile sau Antonescu va mai tine ce-i ala bun simt?
  Trebuie sa se schimbe generatiile, fizic vorbind, dupa aia o sa avem o sansa la mai bine.

  Reply
 • noiembrie 23, 2009 at 2:56 pm
  Permalink

  @Bogdan Iti dau dreptate. Cu totii stim lucrurile astea. Insa trebuie sa incercam sa facem ceva pana in momentul in care generatiile se vor schimba din inertie. Oricum, cred ca acel procent de 20 si ceva % castigat de antonescu e interesant tinand cont de faptul ca tinerii au reprezentat o mare parte din acest procent. E adevarat ca el n-a fost candidatul perfect si nici presedintele perfect n-ar fi fost, dar tinerii au sesizat ceva schimbat fata de ceilalti (si crede-ma, nu ca l-a dat pe chirila exemplu de moralitate a contat). Asta poate fi un semnal de alarma pentru ceilalti.

  P.S. Bine ai venit pe blog 🙂

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.