Am abordat în articolul trecut declarația domnului Orban încercând să aflu ce stă în spatele ei. Discuțiile născute pe tema le găsiți aici. O fi fost vorba de prostie, o fi fost vorba de strategie sau poate chiar o fi fost vorba de neînțelegeri în partid nu vom ști. Cert e că această declarație nu e singura de acest fel. Să detaliem zic.

Cristian Preda ne atrage atenția că doar înainte cu câteva zile de declarația domnului Orban, însuși președintele PNL și candidatul la președenția României, Crin Antonescu, a declarat că în cazul ipotetic în care Traian Băsescu ar intra în turul II cu Vadim Tudor, el l-ar vota pe cel din urmă. Și Theophyle abordează tema dintr-o anumită perspectivă: cea a procentelor în scădere a candidaților Vadim Tudor și George Becali și destinația acestor procente.

Nu pot afirma că Antonescu încearcă să „fure” voturi de la candidați precum Vadim Tudor sau George Becali, dar în cazul în care acest lucru e adevărat, ar fi o mare greșeală. E drept că lucrurile se leagă. Două declarații în decurs de câteva zile cu aceeași tentă din partea primilor doi oameni dintr-un partid nu poate reprezenta o coincidență. Sau cel puțin nu în viziunea mea. Apar semne de întrebare în această privință și am catalogat acest lucru o greșeală (repet! în cazul în care această ipoteză ar fi adevărată) deorece sunt absolut sigur că numărul voturilor câștigate prin aceste manevre va fi mai mic decât numărul voturilor pierdute.

Să ne amintim că sloganului lui Crin e „Revoluția bunului-simț”. Am vorbit despre acest lucru într-un post anterior și punctam faptul că mi s-a părut o poziționare corectă, dar totodată aminteam că stabilirea unei identități clare încă de la începutul campaniei, lucru crucial de altfel, a cam fost trecută cu vederea. Au trecut mai bine de două săptămâna din campania electorală și observ că declarațiile amintite în paragrafele anterioare nu fac decât să bage în ceață și mai mult electoratul fidel al Partidului Național Liberal. Exemplul grăitor pentru acest lucru mi se pare chiar declarația lui Crin Antonescu. Să afirmi că ai vota un extremist în detrimentul actualului președinte, doar pentru că acesta îți e principalul adversar mi se pare o dovadă de lipsă de bun-simț. Da. Chiar asta mi se pare. Să nu ne furăm căciula singuri, un mandat sub Vadim sau Becali ar fi viza de emigrare pentru un mare procent din populația României, pe când mandatul lui Băsescu l-am îndurat. Cu scrâșnit de dinți, dar l-am îndurat.

În acest context, alegătorul din mine și totodată un posibil votant al domnului Antonescu și-ar dori retragerea acestei afirmații. Un simplu „Mă gândesc serios să nu mă prezint la vot într-o astfel de ipoteză cu Vadim și Băsescu în turul II” ar fi mult mai onorabil.

Tagged on:                                 

2 thoughts on “Ne-Revoluția bunului-simț

  • noiembrie 10, 2009 at 12:17 pm
    Permalink

    @Adi salut, multumesc pentru postare. Am incredere in tineri ca tine, indiferent de opiniile si alegerile asumate. Voi TREBUIE sa deveniti viitorul acestei tari, voi sunteti bunul-simt.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.