Printr-o scrisoare deschisă adresată oamenilor din PSD, PNL și PC, Dan Voiculescu propune înființarea Alianței Social Liberală, acum ori niciodată. Citez un paragraf situat aproape de finalul scrisorii: „Pentru ca PSD şi PNL să nu devină, treptat, doar partide istorice, trebuie formată, în cel mai scurt timp, Alianţa Social Liberală, trebuie elaborat un program politic temeinic şi trebuie construit un guvern din umbră solid, care, prin contrast, să demonstreze precaritatea Executivului în funcţie şi să-i convingă pe români că există alternativă.

Îmi permit să-l contrazic pe Dan Voiculescu într-un anumit punct de vedere. Tocmai înființarea Alianței Social Liberale va face din PNL un partid istoric. E adevărat ca e posibil ca PNL-ul să nu moară, ci să se transforme. Mai exact. Alianța Social Liberală reprezintă moartea Partidului Național Liberal așa cum el se prezintă acum, adică un partid de dreapta. Acest lucru nu reprezintă neapărat trecerea totală pe linie moartă. Nu. Dacă e să ținem cont de faptul că PNL face parte la nivel european din ALDE, partid din care fac parte majoritatea liberalilor europeni, liberali europeni care în multe țări și societăți europene se situează la stânga eșicherului politic, această alianță propusă de Dan Voiculescu nu mai reprezintă o struțo-cămilă așa cum au spus unii în aceste zile. Oficializarea alianței în termenii propuși de Dan Voiculescu înseamnă doar acceptarea de către liderii liberali a faptului că PD-L va rămâne singurul partid așa-zis de dreapta din România.

Precizările de mai sus trebuie percepute doar în contextul oficializării alianței, fapt chiar imposibil pentru unii decidenți din interiorul partidelor. Prin urmare, ideile de mai sus reprezintă doar un joc al imaginației și totodată continuarea jocului de imaginație al lui Dan Voiculescu. 🙂

Tagged on:                             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.