Ştim cu toţii care e scenariul nenumăratelor emisuni ce au ca subiect politica şi se desfăşoară la cele două televiziuni de ştiri. Vin reprezentanţi din mai multe partide, se discută cât în lună şi’n stele, se critică între ei şi la final după emisiune se pupă. Cu toate acestea, fiecare reprezentat al partidelor trebuie să vină la fiecare emisune pregătit să fie înjurat, să înjure, să audă şi să spună numai prostii despre propriul partid şi despre celelalte partide.

Azi am asistat la un lucru greu de înţeles pentru mine. Emisune la antena 3, invitaţi Prigoană Jr. şi Mugurel Surupaăceanu, subiect ANI – Mircea Geoană, Sorina Plăcintă etc. Bineînţeles, ca de fiecare dată, discuţiile nu s-au oprit în sfera acestui subiect. La un moment dat, începând să se discute despre congrese, schimbări ş.a.m.d., se lansează Surupăceanu într-un atac. Că nu se poate aşa ceva. Că nu mai e alt partid ca PD-L-ul. Că nu poţi să-ţi schimbi ideologia, numele şi sigla o dată pe an. Că ba a fost democrat, ba democrat-liberal, acum vrea să fie popular. Şi nu-i mai tăcea gura. Şi Honorius ce credeţi că făcea? Taceaaa… A terminat Surupăceanu atacul şi Honorius făcea acelaşi lucru. Nu-mi venea să cred. Când ăla are dreptate şi tu n-ai ce spune, înţeleg. Chiar şi atunci încerci s-o dai din condei. Dar aşa? Să nu mai spun că avea toate argumentele la îndemână pentru al combate. PD s-a unit cu aripa ruptă din PNL, PLD şi a devenit PD-L, partid ce face parte încă de pe vremea PD-ului din PPE, Partidul Popular European.În conluzie o nouă schimbare de nume nu ar fi una de neconceput. În plus, în programul politic al PD-L, adoptat la Congresul de constituire din 2007 se precizează că partidul e deschis tuturor celor care împărtăşesc valori şi curente politice de sorginte democratică de centru, liberală şi creştin-democrată, valori ce se regăsesc şi în doctrina populară într-o anumită măsură. Dacă mai ţinem cont şi de faptul că de la apariţia PD-L (decembrie 2007) şi până în prezent România a trecut prin mai multe alegeri, fapt care a făcut imposibilă o organizare internă deoarece toate resursele au fost canalizate spre alegeri sau spre guvernare, atunci e clar că această pauză mai lungă e prielnică pentru reorganizări de orice fel. Cam atât trebuia să spună Honorius ca să-l facă pe Surupăceanu să tacă din gură şi totodată să şteargă impresia lăsată de acuzele parlamentarului PSD, dar n-a făcut-o.

Să-l bănuiesc pe Prigoană Jr. de lipsă de tupeu? Nuuu. Lipsă de orice, dar nu de tupeu. În cazul acesta nu-mi rămâne decât să cred că n-are habar de lucrurile amintite mai sus, lucruri ce ţin exclusiv de propriul partid. Bine că n-a câştigat în colegiul 1 că se mai făcea dracului de râs prin emisuni.

Tagged on:                             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.