Rezultatele scrutinului din colegiul 1 mă lasă rece. Mă surprinde totuși cum din 10867 de voturi s-a tras concluzia în PNL că lumea s-a săturat de felul nesimțit de a face politică caracteristic PDL. Totodată rămân cu gura căscată când aud deontologi pe la televizor care spun că acest rezultat e un bun semnal pentru colaborarea dintre PSD și PNL. Dar să trecem peste…

În articolul trecut în care am abordat lupta din colegiul 1 am vorbit doar despre PNL și Radu Stroe. După rezultatele finale m-am gandit la o chestie, am căutat cifre si le-am gasit.

„La alegerile din 17 ianuarie 2010 am avut cam aşa:

1. Radu Stroe (PNL):  7625 (70.16%)
2. Honorius Prigoană (PD-L): 3242 (29.83%)
Total: 10867

În 2008, am avut cam aşa:
1. Gheorghe Groza (PD-L): 4828 (33.97%)
2. Mihaela Anton (PSD + PC): 4182 (29.42%)
3. Bogdan Olteanu (PNL): 3793 (26.68%)
Alţii: 1409 (9.91%)
Total: 14212″ *

Are cineva habar cam ce face Gheoghe Groza și de ce nu el a fost candidatul în acest colegiu? Avea toate șansele să câștige și putea fi facută o campanie de-l scotea cu 80%.

Ce pot să înteleg de aici? Că alegerile parțiale pentru colegiul 1 au fost privite de PDL ca un scurt control. N-au vrut să-l câștige. Au vrut să impună o chestie. Candidatul lor a pierdut, dar n-a contat. Iar ca să nu înțeleagă adversarii ce nu trebuie, în ziua în care s-au anunțat rezultatele și implicit înfrângerea lui Prigoană Jr. încă un parlamentar PSD a trecut în barca independenților lui Oprea.

Parol politică.

* datele au fost preluate de la Blog de „analist politic”

Tagged on:                         

8 thoughts on “PDL n-a vrut să câștige colegiul 1

 • ianuarie 18, 2010 at 8:16 pm
  Permalink

  Salut Adi,
  Gresesti, PDL a pierdut strategic, din nefericire ei inca nu stiu asta, au strategi de mamaliga la fel ca toti ceilalti. Victoria lui Chiliman, pentru ca este a lui, a desemnat drumul spre o coalitie inregistrata la tribunal si a aratat si fezabilitatea acestei coalitii.

  Reply
 • ianuarie 18, 2010 at 8:32 pm
  Permalink

  @Theophyle Salut. Bine. Sa zicem ca gresesc din punctul asta de vedere. Dar atunci spune-mi de ce nu Gheoghe Groza? Daca victoria e atat de mare de ce n-a stiut si PDL-ul? Ca in cazul unei victorii pentru portocalii nu cred ca se mai punea problema de o coalitie intre PNL-PSD…

  Mi se pare ca lipsesc niste piese… Nu inteleg deocamdata care, dar probabil o sa vedem intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat

  Reply
 • ianuarie 18, 2010 at 10:34 pm
  Permalink

  La ce călăreală şi-a primit Murgeanu în ultima vreme pe linie de partid, în materie de candidaturi, nici nu-i de mirare că Honorius a fost atât de dezastruos! Şi cu EBA tot lui Murgeanu i-au copt-o 🙂

  Poate e momentul în care Costică Canacheu să-şi vadă visul cu ochii, respectiv să treacă la cârma PDL Sector 1. Eu cred că încă vrea. Să vedem dacă mai poate.

  Reply
 • ianuarie 18, 2010 at 11:25 pm
  Permalink

  @Adi, adevarul este ca partidele sunt conduse de niste oameni extrem de mediocri cu egouri invers proportionale cu IQul lor. Daca PDL-ul castiga 1 si 4, desfinta coalitia PSD-PNL. Nu au facut-o pentru ca sunt mici si prosti.

  Poate am sa scriu un articol despre strategie politica si de ce „clasa politica” romaneasca este mai mediocra decat electoratul ei. 🙂

  Reply
 • ianuarie 20, 2010 at 1:04 pm
  Permalink

  Domnu Adi, nu mai veni domne cu luciditati d-astea ca te scoate lilick din blogroll.
  Domne, tre’ sa zici ca e un succes da importanta intergalactica, ca si alianta cu rafinatul Vanghelie, care o sa-i ofere probabil lui Chiliman nou hau haul sau referitor la reciclarea gunoaielor direct in strada, a deszapezirii cu ajutorul caldurii solare si a meloterapiei prin mynele la maxim.

  Reply
 • ianuarie 26, 2010 at 8:28 pm
  Permalink

  Domnule Adi Zabava. Descopar cu placere acest blog. Si e de inteles. Nu vreau sa fiu patetic, insa nu stiu cum as putea sa nu fiu subiectiv. Nu sunteti singurul care si-a pus intrebarea „de ce nu eu si Honorius”, mai ales ca castigasem Colegiul 1, insa sunteti, dupa stiinta mea, primul care o lansati in acest spatiu. Dar pana la Honorius Prigoana, a mai existat un pretendent: Viorel Tudorache, finul lui Gigi Becali. Preferatul lui Razvan Murgeanu si cel caruia presedintele Boc ia strans cu reconostiinta manaonorius in MOdrogan 1, si asta pentru ca renuntase la cadidatura pe care cu catevazile in urma o avizase, si il scosese dintr-o mare incurcatura. Presedintele Boc i-a fost recunoscator lui Tudorache ca si-a retras candidatura care ii creea probleme. MIe care prin eforturi materiale si financiare proprii, adusesem partidului aproximatim 5000 voturi, nici pana azi nu mi-a strans mana si nici nu mi-a multumit, asa ca forma de respect. Dar ce contzeaza, valorile umane din partid sunt apreciate nnu in functie de pregatire, eventual probitate ci

  Reply
 • ianuarie 26, 2010 at 8:42 pm
  Permalink

  dupa criteriul, declamat al banilor castigati, mai mult sau mai putin onest. Ce conteaza ca sunt avocat si prin formatie as putea fi recomandat pentru forul legislativ. Ca conteaza ca l-am invins pe Bogdan Olteanu, ce la vreamea aceeea era omul nr. 2 in stat. In campaniea electorala in urma caruia am castigat Colegiul, dar nu si dreptul de a-i reprezenta pe cetateni in Camera Deputatilor, datorita unei legii electorale aranjate, am fost declarat deputatul de suflet al majoritaii electorilor din Colegiului 1.
  De ce Viorel Tudorache si nu eu. De ce Honorius Prigoana si nu eu, care avem si dreptul moral sa fiu macar intrebat daca doresc sa reprezint partidul. Cred ca rspunsul se gaseste in bunul nostru simt, si in respectul care ar trebui sa n-l aratm reciproc si care de cele mai multe ori, este liantul ce lega oamenii intr-un partid.

  Reply
 • ianuarie 26, 2010 at 9:37 pm
  Permalink

  Domnule Groza,

  Multumesc pentru comentariu si pentru vorbele frumoase. Imi pare sincer rau ca politica interna a PD-L nu a urmat cursul normal si l-a nominalizat pe Honorius candidat in colegiul 1. Nu pot decat sa subliniez, ca si dumneavoastra de altfel, ca rapsunsul acestei nominalizari se gaseste in „bunul-simt” si in „normalitatea” existente in politica romaneasca.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.