Hotnews a anunțat că surse parlamentare le-au șoptit că deputații Ioan Timiș și Mihai Banu se pregătesc să părăsească PNL. O curiozitate bolnavă m-a făcut să vreau să aflu mai multe despre ei, interesant fiind de ce face un parlamentar (pe lângă faptul că e parlamentar). Să ne aplecăm puțin asupra lui Ioan Timiș zic.

Ioan Timis nu face prea multe. El e parlamentar. În adevăratul sens al cuvântului. Din ’90 și până în prezent el a fost doar parlamentar (cu o singură pauză între ’96 și 2000, pauză în care a devenit lector universitar la Universitatea din Petroșani; no ofense, dar chiar există așa ceva?!). Da. Ați auzit bine. De 20 de ani el e parlamentar. Să nu vă mirați că nu ați auzit de el. Nici nu aveați cum. N-a făcut nimic remarcabil cu excepția faptului că a schimbat partidele ca pe șosete. A fost președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională Hațeg, a câștigat primul mandat de parlamentar fiind membru FSN în ’90, a câștigat al doilea mandat în ’92 din partea PD, în ’95 a urmat o scurtă perioadă de independență, în 2000 a revenit la prima dragoste (Camera Deputaților) din partea PSD de data aceasta (PDSR la acea vreme). În 2004 a mai câștigat un loc de parlamentar, tot din partea PSD, dar în 2006 a avut problemă cu o ureche, s-a dezechilibrat și a tras spre dreapta, la PNL (asta după încă o scurtă perioadă de independență). Acum se pare că urechea s-a vindecat și lasă dreapta pentru colegii independenți (și viitori progresiști), independenți care zic că trag spre centru-stânga.

Întrebarea e: ce a făcut tânărul profesor de la Școala Peștiana de a ajuns să-și ducă traiul din meseria de parlamentar? Răspunsul cred că se află în perioada ’82-’89 când a fost șef de filială la OJT Hațeg.

Puteți schimba sigle și nume, puteți face revoluții ale bunului-simț, puteți să vă puneți tituleștii la conducere, comuniștii n-au murit ci fac guvern din umbră (că tot e la modă sintagma).

Tagged on:                         

3 thoughts on “Cine ne conduce

 • martie 6, 2010 at 5:42 am
  Permalink

  Ideea asta cu „comunistii n-au murit” e punctul corecta, dar in esenta gresita. „Comunistul” exprima un angajament ideologic. Or la acest domn nu este cazul. De fapt nu e cazul la niciunul dintre fostii comunisti, mai mici sau mai mari, care sunt inca prezenti in viata publica sau in functii publice. Daca vrem sa fim stricti din punct de vedere semantic, astia nu-s „comunisti”, sunt pur si simplu „oportunisti”.
  Lamurind problema, cred ca e clar de ce ar trebui sa renuntam la ideea asta conspirationista a „comunismului care n-a murit”.

  Reply
 • aprilie 11, 2010 at 9:51 am
  Permalink

  Oportunistii n-au murit si n-au sa moara atata timp cat noi le creem conditii

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.