Ultimile zile au adus pe piață două sondaje: unul cu privire la scena politică actuală, altul legat de cât de rău le pare românilor după perioada comunistă. Nu pot trage decât o singură concluzie de aici: cineva se pregătește de suspendarea lui Băsescu. Dar cine?

Puteți veni să-mi spuneți ca nu e așa, dar în cazul astă care ar fi rostul sondajelor enumerate mai sus. Să fim serioși, PD-L-ul e în pământ până la gât, iar primul scrutin de alegeri e departe.

PNL-ul și Antonescu par că nu vor să se mai frigă încă o dată (oare doar la suprafață?) și văd suspendarea oportună doar în cazul în care Băsescu refuză numirea unui premier desemnat de o posibilă majoritate PSD+PNL+mai știu eu cine. Voiculescu pare că s-a săturat de letargie și se trezește acum, în jurul datei de 20 iulie, că pe data de 1 iulie a propus el suspendarea președintelui. Hilar. Măcar de l-ar fi lăsat pe băiatul ală, Daniel Constantin (cică șef la PC – adică șef peste un personal computer cum bine sesiza cineva pe twitter), să iasă în față cu fumigena asta. Mai afla lumea de el. Ponta pare a fi singurul care întrezărește suspendarea. A ieșit azi și a spus că că PSD-ul a început negocierile cu parlamentari de la PD-L pentru crearea unei majorități (interesant negoț; mă întreb ce le dă în schimb).

De trecut în revistă și un aspect al sondajului IPP. Pe lângă necesarele întrebări legate de suspendarea președintelui și opțiunea de vot pentru partide, s-a mai introdus o chestie: cică cu care dintre candidații de la prezidențialele din 2009 ați vota dacă mâine ar fi alegeri. M-a bufnit râsul 🙂 . Adică nu cu cine ați vota dacă s-ar organiza mâine alegeri prezidențiale, ci cu care dintre Antonescu, Geoană ( :))) ) și Băsescu.

Acum vă las pe voi să vă dați cu părerea. Eu am subliniat ce aveam de subliniat 🙂 .

Tagged on:                                         

4 thoughts on “Cine se pregătește pentru suspendarea lui Băsescu?

 • iulie 27, 2010 at 10:46 pm
  Permalink

  eu inteleg ca ai ceva impotriva lui geoana, dar cred ca dintre cei trei, basescu ar fi meritat emoticonu ala, sau poate unu de genul :-ss 😉

  Reply
 • iulie 28, 2010 at 11:57 am
  Permalink

  Iuliana, trebuie sa privesti spusele mele mai obiectiv. Daca nu ai observat inca de pe acest blog eu n-am „partipriuri” politice. Ce-i drept e si greu sa faci asta in Romania, din simplul motiv ca n-ai cu cine. Pentru sanatatea mea intelectuala imi place sa cred ca sunt de dreapta, dar asta nu mai inseamna foarte mult in contextul general.

  Cu Geoana n-am nimic personal. Dimpotriva, e un om onorabil din PSD in compartie cu altii. Cu toate acestea nu-l vad un prezidentiabil. Dar emoticonul meu nu de aici s-a tras, ci din alta parte. Orice ai spune tu e foarte greu de inteles cum Geoana a pierdut in decembrie. Sa ai aproape toata societatea de partea ta, in afara catorva institutii de presa (neinsemnate) fidele lui Basescu, si totusi sa pierzi e o contraperformanta imensa. De aici vine nedumerirea mea cu privire la (inca) prezenta lui Geoana in spatiul public politic. Ok, inteleg ca e al doilea om in stat, dar politica are si ea niste regului nescrise.

  Inca o remarca. Aprecierile mele nu prea au legatura de obicei cu activitatea propriu zisa a oamenilor politici. Ele sunt legate mai mult de comunicarea politica si de jocul politic.

  Reply
 • iulie 29, 2010 at 9:50 am
  Permalink

  foarte logic si foarte LEGIC. Majoritatile se constituie prin „da” nu prin respingerea lui „da”. Cu alte cuvinte, o majoritate P1+P2+P3 se inregistreaza la tribunal, cu un program politic. Ori asta nu sunt capabili PSD si PNL avand grave divergente doctrinare. Restul sunt comentarii pe sticla.

  Reply
 • iulie 29, 2010 at 10:48 am
  Permalink

  ipoteze (numai 50%) ironice. Daca dispare TB s-ar PUTEA stinge: RO contra Patriciu, RO contra Voiculescu, RO contra Copos, RO contra Vantu, RO contra Negoita, RO contra Nastase. Prin RO inteleg ANAF, DNA, DIICOT etc.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.