Imediat după anunțul constituirii alianței PNL-PC, Bogdan Apostolescu sesiza foarte bine că Victor Ponta era singurul președinte de partid parlamentar care la acel moment nu generase nici un breaking news.

Iată că breaking news-ul a venit, Ponta anunțând pe blogul personal un soi de proiect, intitulat Agenda 2019, care pune bazele colaborării pe o bază juridică a celor trei partide din opoziție. Nu intru în discuții despre acest document. Precizez doar că el aduce un plus din perspectiva discursului politic, dar amintesc totodată că într-o astfel de construcție cel mai important rol îl au organizațiile teritoriale, organizații care și în PSD și în PNL s-ar putea să aibă anumite rezerve în ceea ce privește unele puncte ale colaborării.

În fine, nu astă e subiectul principal al articolului, el a reprezentat doar un punct de ancorare. Pe blogul președintelui social-democrat, în partea dreapta-sus, apare o imagine și titlul „SOLUȚIILE ECONOMICE PSD”, adică ești doar la un click distanță de soluțiile economice alternative propuse de social-democrați.

Click-ul îți aduce înainte un pdf a cărui primă pagină arată cam așa:

În timp ce președintele PSD anunță un proiect până în 2019 al opoziției, documentul soluțiilor economice al aceluiași partid critică principalul aliat și îl pune în aceeași oală cu dușmanii Băsescu-PDL. Nu e prima greșeală de genul ăsta pe care o sesizez. În campania prezidențială din 2009, după ce Antonescu a anunțat susținerea sa pentru Geoană, am primit o sacoșă în care se găseau atât un pliant în care Geoană și Antonescu își dădeau mână, cât și unul în care eram anunțat că un „1 vot pentru Geoană = 1 vot pentru Băsescu” (remember aici).

Tagged on:                         

2 thoughts on “Ori sunteți aliați ori nu mai sunteți

  • ianuarie 11, 2011 at 3:05 pm
    Permalink

    Am avut o astfel de discutie pe comunicare politica, intr-o conversatie cu Mario Ovidiu Oprea. Un lucru mi-a fost extrem de clar: conceptul de comunicare este cat se poate de strain. Nu isi cunosc publicul, nu isi respecta electoratul. Isi paseaza oameni dintr-o parte in alta ca sa se realizeze ceea ce doresc ei.

    Din punctul meu de vedere, suntem la o distanta destul de mare de politicienii care inteleg realmente ce inseamna valoarea fiecarui cuvant scos.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.