UPDATE: Elena Udrea a susținut o scurtă declarație de presă pe tema galei de box și s-a descurcat mai mult decât onorabil. La problema huiduielilor s-a referit spunând „nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită”. A mai adăugat că nu s-a înțeles faptul că mulțumirile nu erau adresate unui om politic ci unui om care s-a implicat și a făcut tot ce i-a stat în putința pentru ca evenimentul să se desfășoare la București.

Să nu vă așteptați să răspund la întrebarea din titlu. Nu am găsit (încă) un răspuns. Cert e că trei subiecte par a rămâne în urmă după gala de box organizată aseară la Romexpo: victoria lui Bute, criticile lui Doroftei și huiduielile adresate Elenei Udrea. Dacă mai toată lumea se aștepta ca Bute să câștige iar ulterior Doroftei să iasă în presă și să-l critice, eu unul nu m-aș fi așteptat ca Elena Udrea să iasă șifonată după acest meci. Sau mai bine spus, nu m-am așteptat să riște și să fie prezentă în tribune.

Polarizarea cauzată de factorul politic a reușit să mai treacă o graniță în săptămână care tocmai se încheie. N-a existat zi în care să nu poți citi măcar un articol pe GSP în care să se vorbească despre cum și cât a cheltuit Elena Udrea pentru organizarea acestei gale de box. De partea cealaltă (ProSport), nimic despre subiect. Ar fi fost și culmea în contextul în care PRO-ul avea să transmită gala.

Toată povestea cu fondurile puse la dispoziție de minister pentru organizarea galei în scopul promovării brandului de țară a reușit să aducă evenimentului o nouă cheie de interpretare: cea politică. În consecință, era de așteptat ca orice mic foc de paie să dea naștere la un nou subiect de dezbatere pentru nenumăratele emisiuni de la Realitatea și Antena 3. N-a fost nevoie decât de mintea lui Obreja care i-a spus lui Bute că ar face bine să-i mulțumească public ministresei și corul de huiduieli a năvălit. Au urmat articolele și știrile în presă.

Revenind la ideea din primul paragraf, nu pot înțelege cum o problemă de acest gen n-a putut fi intuită. Ce și-or fi închipuit? Că Bute câștigă și miile de spectatori din sală îi vor cădea Elenei Udrea la picioare pentru că a făcut posibilă această gală? Cred că prezența ministresei la eveniment a fost o greșeală. Ea își făcuse treaba. Îl adusese pe Bute în România, brandul apăruse pe tot parcursul transmisiunii, iar articolele cârcotașe care ar fi putut apărea după gală pe seama fondurilor cheltuite ar fi căzut cu ușurință în penibil ținând cont că doar victoria pugilistului ar fi fost în mintea românilor.

Să fi fost vorba de o simplă greșeală sau e vreun sindrom de genul „poporul nu mă merită, dar le mai dau o șansă”? Om trăi și om vedea.

Tagged on:                                 

2 thoughts on “De ce a fost Udrea prezentă la gala de box?

  • iulie 10, 2011 at 2:45 pm
    Permalink

    dacă ministerul a fost implicat în organizarea evenimentului, ar fi fost total nepotrivit ca ministrul să nu fie acolo.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.