O placuta si totodata interesanta lectura despre comunicarea politica mi-a adus inca o data dinanite diferenta la acest nivel dintre noi si altii.

„Unul dintre evenimentele decisive ale campaniei electorale din 1987 s-a petrecut in timpul interviului pe care liderul laburist Neil Kinnock l-a acordat lui David Frost, in cadrul emisiunii „Breakfast”, gazduita de acesta din urma si difuzata duminica dimineata. La momentul respectiv, laburistii ocupau o pozitie destul de buna in sondaje, iar campania lor publicitara avusese parte de cateva aprecieri entuziaste. In cursul interviului, Kinnock a lasat sa se inteleaga, incercand sa expuna strategia de aparare non-nucleara a laburistilor, ca sovieticii nu ar invada Marea Britanie, indiferent daca aceasta ar dispune sau nu de mijloace de aparare nucleara, din cauza dificultatilor strategice de a ocupa insulele in fata unei opozitii decise (inclusiv, sublinia el, a razboiului de gherila). Aceasta declaratie cu vadit caracter militar a trecut aproape neobservata, pana ce managerii de campanie ai conservatorilor au reperat-o intr-o inregistrare a emisiunii si au elaborat o intensa campanie publicitara si de relatii publice in jurul incompetentei laburistilor in problema apararii”.

Adica in 1987 baietii astia au facut dintr-o simpla declaratie o ampla si creativa campanie, campanie care se spune ca a si inclinat balanta in acel an in favoarea conservatorilor? Toate astea in 1987? Iar noi in 2008 putem scoate doar „Ei cu Ei. Noi cu voi”? Trist.

Tagged on:                         

2 thoughts on “1987 > 2008

 • februarie 22, 2009 at 5:28 pm
  Permalink

  din ce carte e poza? si da…e trist, iar si mai trist a fost raspunsul la campanie „ei cu ei. noi cu voi” :))

  Reply
 • februarie 22, 2009 at 5:59 pm
  Permalink

  Introducere in comunicarea politica. Brian McNair. Polirom. Colectia aia de relatii publice… stii tu

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.