Becali a primit mandat de arestare pentru 29 de zile pentru sechestrare de persoane sau privare de libertatea, nu stiu sigur. In fine, nu asta e important. Alta e problema ce sta la baza acestei discutii.

Gigi Becali e un personaj colorat, cu bune si cu rele, un personaj care a gresit cand a intrat in politica. Din acel moment Becali nu a mai fost la fel, a trecut prin bune si rele, a facut bune si rele si iata ca a ajuns si sa fie inchis. E foarte interesant cum Becali se confrunta la baza cu aceeasi problema ca si in cazul „Valiza”. Si atunci si acum Becali a dorit sa-si faca un bine (sau ca in acest caz sa indrepte un rau facut impotriva lui) si a ajuns astfel sa faca un rau indirect societatii: in cazul „Valiza” prin incercarea de premiere a altor jucatori fara a folosi metode legale, iar de aceasta data prin a-si face dreptate singur fara a lasa organele abilitate sa-si faca treaba.

Becali are multe „bube”, a facut multe rele si cum am spus mai devreme, intrarea in politica i-a luat mintile. Rar mi-a fost dat sa cunosc un personaj mai antipatic ca Gigi Becai, dar in acest caz trebuie sa deschidem ochii si sa vedem ce mod ciudat de a actiona au organele abilitate. Nici pe departe Becali nu este raul suprem al societatii si nici un pericol pentru societatea in sine, poate pentru functionarea societatii, dar ca sa functioneze societatea trebuie intai sa supravietuiasca. Chiar daca suntem un stat din Uninunea Europeana, chiar daca au trecut 20 de ani de la Revolutie, trebuie sa fim constienti ca in societatea noastra grupurile mafiote si multi din marii infractori nu actioneaza decat in complot cu organele ce ar trebui sa-i traga la raspundere. Din aceasta cauza si din multe altele Romania e de cativa ani buni o tara riscanta, iar Bucurestiul o capitala in care ti-e frica uneori sa mergi singur chiar in toiul zilei. De ce? Pentru ca oricand te poti trezi amenintat, batut, furat de anumiti infractori sau chiar umilit de anumiti smecheri pentru care politistii sunt hartie de sters la fund pentru ca din banii pe care ei ii fura acesti politisti si-au facut case pentru familie. Ca o concluzie, e foarte interesant cum un om cunoscut de toata lumea, o persoana publica, un om ce nu reprezinta un pericol real pentru societate, ci cum am spus mai degraba un pericol pentru functionarea societatii, este saltat din propria casa de zeci de cagulati spre stupefactia copiilor, nevestei sau a parintilor.

Cu toate ca probe ar fi pentru retinerea lui Becali, cu toata ca Becali nu e un sfant, felul de a actiona si lucrurile ce stau in spatele acestor actiuni ne demonstreaza inca o data ca traim intr-o societate anormala, o societate in care teama e un lucru omniprezent.

Tagged on:                 

3 thoughts on “Circ si teama intr-o singura societate

  • ianuarie 14, 2010 at 12:55 am
    Permalink

    de acord cu tine aici.si eu consider ca arestarea lui becali a fost extrem de suspecta,in conditiile in care exista persoane acuzate de fapte si mai grave si sunt judecate in libertate.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.