Sper ca nu ati avut vreodata de-a face cu spitalele din Romania. Din fericire nici eu nu am avut de-a face cu ele, dar am auzit si am vazut destule ca sa imi fac o parere. Oricum, cred ca ne amintim cu totii de celebrele stiri cu internati ce stau cate doi in pat, fara caldura iarna, fara aer vara. S-a rezolvat. Cum? Simplu. A zis domnu’ ministru Bazac (Bazac, da… ala care avea inclinatie spre niste masini rosii cu multi cai putere) ca a aflat problema sistemului de sanatate romanesc: avem 400 si ceva de spitale si ne trebuie doar 100 si ceva.

Bravo domn ministru. Bine gandit. Asta era problema. La un calcul scurt 100 si ceva de spitale inseamna cam 2-3 spitale pe judet. Nu mai pui ca orase ca Bucuresti, Timisoara, Iasi, Craiova nu pot sta doar intr-un singur spital. Cred ca anticipez si urmatoare declaratie privind aceasta problema a sistemului da sanatate: „Cele 100 si ceva de spitale vor avea paturi etajate”.

E greu domn ministru. Da’ stii de ce? Daca tie sau familiei tale vi se intampla ceva a doua zi sunteti operati prin cine stie ce spitale din Europa. Dar stiti linistit ca nu sunteti singurul ministru aflat in situatia asta: nici Udrea nu si-a facut vreodata concediul in Romania, nici Ridzi sau Placinta n-au avut vreodata treaba cu sportul si nici Nemirschi treaba cu mediul. Deci va potriviti pentru post.

Tagged on:                         

3 thoughts on “Probleme in sistemul de sanatate? S-au rezolvat.

 • august 17, 2009 at 5:54 am
  Permalink

  Adi, rationamentul pentru ca numarul spitalelor este mai mare decat cel necesar nu are legatura cu ceea ce ai argumentat tu aici. Ci cu ineficienta cadrelor medicale din zonele unde sunt foarte putini pacienti, insa se tine un spital intreg. E logic sa ai mai multe spitale pe care sa le dotezi foarte bine iar restul sa le transformi in centre de asistenta medico-sociala.

  Reply
 • august 17, 2009 at 12:09 pm
  Permalink

  Ioana, intr-un fel ai dreptate. Dar eu iti amintesc ca acele centre de asistenta medico-sociala sunt niste frectii, iar acele 100 si ceva de spitale nu vor putea fi decat in resedinta de judet si inca in maxim un oras, lucru crunt pentru majoritatea oamenilor din mediul rural. Gandeste-te ca nu e nici primul nici ultimul domeniu in care se actioneaza astfel fa ra sa se dea roade. De ce? Pentru ca la noi mentalitatea trebuie schimbata.

  Reply
 • august 25, 2009 at 10:44 am
  Permalink

  la noi gandirea e deficitara. in loc sa imbunatatim, concediem. si te miri ca ne ducem in tari straine sa ne operam, sa ne simtim bine, sa vizitam ceva. la facultatea de medicina s-a intrat la taxa si cu nota 3. ai sa`mi spui bineinteles, ala nu rezista in facultate. esti sigur? mai gandeste’te o data.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.