Feminista Medusa abordeaza intr-un articol pe care va invit sa il cititi o problema care mi-a atras si mie atentia de mai multe ori: varsta de pensionare in Romania.

Nu stiu cat e varsta la care se iese la pensie acum, stiu ca in jur de 60 de ani. Am aflat totusi de la Medusa ca Boc se pregateste sa egalizeze varsta de pensionare pentru femei si barbati si doreste sa o aduca la 65 de ani. Domnu’ prim-ministru, eu nu stiu ce aveti in cap, dar daca va inchipuiti ca eu o sa muncesc pana la 65 de ani ca sa imi dai matale, statu’, o pensie, te inseli amarnic. Un program de munca de 8 ore se bate cap in cap cu viziunea mea asupra varstei de 60 de ani, viziune ce cuprinde bucuria de a-ti vedea nepotii crescand.

Nu stiu cat e varsta de pensionare in alte tari, nu ma intereseaza, nu intru in chestii de economie de stat ca nu ma pricep, nu vorbeste nici omu’ de stanga din mine, nici cel de dreapta, nici nimic. O spun eu si spun ca e aberant sa platesti luna de luna niste bani pe care trebuie sa muncesti pana la 65 de ani de ani ca sa ii vezi. Eu stiu ca pe banii astia traiesc acum milioane de pensionari, eu inteleg ca daca nu s-ar da banii astia tara ar fi in razboi civil practic, dar totusi, nu e vina noastra.

Asa vede lucrurile un tanar roman. Un tanar care si-ar dori sa nu fie obligat sa plateasca in fiecare luna niste bani la stat cu gandul ca o sa-i vada el dupa 65 de ani. Daca toti tinerii sub 35 de ani sunt obligati sa-si faca pensie privata (parca asa stiam ca e,nu?) atunci de ce sa nu pun si acei bani tot in acel fond de pensie?

Fac mea culpa pentru modul simplist de a aborda problema si provoc pe oricare din voi cu ani mai multi ca mine in campul muncii sa ma lumineze. 🙂

Tagged on:             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.