Până pe 6 decembrie o să încerc pe cât posibil să nu mai am de-a face cu politica. În perioade de „linişte” mi-e greu să mă uit la realitatea, antena 3 sau la alte televiziuni care difuzează emisuni politice. Acum mi-e imposibil. Mă adapostisem în online, dar în aceste vremuri de restrişte şi online-ul îşi are partizanii săi nebuni. Nu mă înţelegeţi greşit. Nu vorbesc aici de oamenii pe care îi cunosc, care indiferent dacă au sau nu o opţiune politică îşi menţin capul pe umeri. Nici despre cei care discută teme precum marketing electoral, comunicare politică sau strategii electorale nu e vorba. Acestea din urmă sunt altă mâncare de pește.

Vreau doar să mai subliniez că situaţia în care s-a ajuns e cruntă. Nu sunt împotriva partizanatului, nu sunt împotriva asumării unei decizii sau alegeri cu toate că eu nu am reuşit să-mi dau seamă cu cine voi vota pe 6 decembrie. Cu toate acestea mi se pare extrem de periculos felul în care democraţia s-a dezvoltat. Din „tăcerea obligată” am ajuns la „vorbirea obligată”. Sau poate nu e obligată şi doar această eră întunecă minţi. Mi se pare greu de înţeles cum părerile bazate pe argumente au ajuns să fie numărate pe degetele unei singure mâini.

Eu unul ridic mână şi mă dau deoparte. Şi asta pentru că mă simt insultat de ceea ce văd, de ceea ce aud, de ceea ce citesc. Şi nu, nu doar mass-media şi noile media sunt implicate aici. Agenda politică prin ai săi purtători de mesaj e la rândul ei sub orice critică (ba chiar mai rău), iar jocurile din spatele deciziilor sau declaraţiilor ne fac să ne căutăm frânghiile cu care suntem manevraţi.

Tagged on:                         

3 thoughts on “Eu ridic mâna și mă dau deoparte

 • noiembrie 27, 2009 at 7:52 pm
  Permalink

  totusi. Eu cu cine votez?

  Reply
 • noiembrie 28, 2009 at 9:02 pm
  Permalink

  Romani votati oli….gof…renul bataus, ha, ha, ha!!!

  Votati s-o sa intrati cu milioanele in somaj traind astfel din ce in ce mai bine.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.