Situaţia economică precară a făcut ca televiziunea să lanseze la apă o nouă serie de vedete tv: liderii de sindicat. Am curaj să bag mână în foc că în ultimul an de zile nu a fost zi de la Dumnezeu în care cel puţin un lider sindical să facă cel puţin o declaraţie măcar la o televiziune.

Personal, oamenii ăştia nu mi-au făcut nimic. Dar nu ştiu de ce, de când eram mai june îmi suna a necurat când auzeam de funcţia asta, lider de sindicat. Instincul mi s-a demonstrat cu timpul. Să vă pun să vă amintiţi unde era nenea ăla care trebuia să fie ministru al Educaţiei, Croitoru, înainte să fie deputat? Aţi ghicit. A fost lider de sindicat. Mi-amintesc şi acum zilele în care se bătea alături de ai săi colegi, şefi la zece mii de sindicate, pentru cei 50% pentru profesori. Interesant e cum vinovaţi atunci au fost cei care au votat legea şi nu şi linderii de sindicat care au ameninţat cu numeroase mişcări de stradă în cazul nepromulgarii.

Dată fiind situaţia de faţă, m-e greu să pot măcar asculta când vreun lider de sindicat cataloghează în vreun fel acţiunile guvernului. Nu neg faptul că poate o fi şi vreo doi trei răsăriți printre cei care se perindă cu zilele prin studiourile Realitatea şi Antena3. Însă mi-e greu să-mi propun măcar să-i privesc fără preconcepţii. Reprezentativitatea lor e mai mult decât pusă sub semnul întrebării. Şi tare aş vrea într-o zi să văd nişte declaraţii de avere din partea lor (poate o fi publice şi nu sunt eu informat).

Tagged on:                         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.