Astăzi, în colegiul 1 din capitală, se înfruntă pentru locul de parlamentar rămas vacant, după plecarea lui Bogdan Olteanu la BNR, Honorius Prigoană din partea PDL şi Radu Stroe din partea PNL. E foarte interesant de urmărit cum nici în cazul unui scrutin de mici dimensiuni în ţara asta nu se mai poate alege decât între două rele. În consecinţă, propun ca pentru postul de şef al clasei Ministerul Educaţiei să oblige spre candidatură cei mai proşti doi elevi din fiecare clasă.

Refuz să întru în logica numirii lui Honorius Prigoană. Mă depăşeşte. Dar totodată mă revoltă şi candidatura lui Stroe. Şi nu din cauza trecutului pătat. Majoritatea sunt comunişti. Mi-e foarte greu să înţeleg cum „Politica bunului-simţ” se transpune în două candidaturi în acelaşi mandat. Dacă pierzi o dată, aşteaptă şi tu măcar până la mandatul viitor ca să nu bată la ochi. Dar nu. În PNL e altfel. Şi „Politica bunului-simţ” nu poate accepta faptul că un om atât de valoros ca Radu Stroe nu este în Parlament. Noroc că s-a încheiat protocolul ăla cu PSD că riscam să-l vedem din nou candidând şi în colegiul recent lăsat liber de Daniela Popa.

Oricum, nu ştiu de ce mă agit atât. Era de aşteptat. Mandatul lui Crin de președinte al PNL a început prin punerea Noricăi Nicolai cap de listă la europarlamentare. Deci de ce ar trebui să mă mire că Stroe candidează a doua oară doar pentru că e secretar general la partid şi trebuie să aibă o funcţie?

Ceea ce nu înţelege PNL în aceste timpuri e că renumita „Politică a bunului-simţ” nu ajunge la rang de virtute doar din vorbe şi prin bătut cu pumnu’n piept.

Tagged on:                             

11 thoughts on “Propun ca la postul de șef al clasei să candideze cei mai proști doi elevi

 • ianuarie 17, 2010 at 6:11 pm
  Permalink

  Mandatul lui Crin nu a inceput prin punerea Noricai in fruncea listei. Ba chiar mai mult! Venirea lui Crin la conducere a culminat cu pozitionarea strategica a Adinei Valean (da, doamna aceea care s-a si maritat cu el dupa vreo doua saptamani de la alegerile pentru PE) in fruntea listei liberalilor pentru Bruxelles 🙂
  E cu exces de bun-simt. Parol.

  Reply
 • ianuarie 17, 2010 at 7:11 pm
  Permalink

  Eh, macar Adina a fost si in primul mandat, deci putea invoca faptul ca ea a avut rezultate remercabile in mandatul de un an jumatate, chiar daca nu stia nimeni care usnt alea. Da’ Norica? Norica i-a sarit schema pe aia care meritau sa fie pe lista.

  Reply
 • ianuarie 17, 2010 at 7:48 pm
  Permalink

  Ma intreb: cat de diferita este situatia actuala? Nu stiam cine este capul rautatilor, Aline! Acum stiu!

  Reply
 • ianuarie 17, 2010 at 8:06 pm
  Permalink

  @Emil Tu sigur la articolul asta ai vrut sa dai comment? 🙂

  Reply
 • ianuarie 17, 2010 at 8:34 pm
  Permalink

  Da! Ce nu se potriveste?

  Reply
 • ianuarie 17, 2010 at 8:39 pm
  Permalink

  Aaaaaaaaaaaaaaaa!
  Chiar conteaza, Adi?
  Scuze!
  Probabil memoria asociativa mi-a jucat o festa!

  Reply
 • ianuarie 17, 2010 at 9:13 pm
  Permalink

  ?????????????
  Imi pare rau! Da’ nu inteleg: este in ziua de azi altfel decat spui? Si am inteles de la cine vine IDEEA pe care o toot aplicam!
  Noapte buna!

  Reply
 • Pingback: PDL n-a vrut să câștige colegiul 1 | De la A. (la) Z.

 • februarie 4, 2010 at 8:51 pm
  Permalink

  In politica cred ca se potriveste titlul tau. :)) Oricum mai trebuie sa treaca multi ani pana sa moara toti fostii comunisti din randul doi ca sa poata evolua si Romania. Pana atunci scapa cine poate fie in Ameria fie prin Europa.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.