Am urmărit cu interes prestația celor doi lideri ai opoziției, Ponta și Antonescu, de la Realitatea TV, în această seara. N-am mai avut puterea să-l urmăresc pe Ponta și la Antena 3 din păcate, dar nu cred că am pierdut ceva.

Ponta îmi pare din ce în ce mai plin de sine și nu-l văd bine. „Neobrăzarea” prin care pe l-a făcut pe Hurezeanu (mai pe față, mai pe dos) comunist nu-mi arată decât că anii 2003-2004 au fost cei mai prolifici în plan educațional pentru Victor, dacă înțelegeți ce vreau să spun…

Ponta nu renunță la retorica populistă și vine cu soluții de genul TVA 0% la produsele de bază, soluție ce poate fi tradusă foarte ușor prin „hai cu votu’ la următoarele alegeri parlamentare că avem o foame…”. Am spus parlamentare pentru că așa cum bine a spus pe Twitter George Vișan anticipatele nu pot fi decât un vis erotic pentru Ponta sau pentru cine și le mai închipuie. Să mi-i arate mie pe ăia care vor vrea să-și piardă anii de mandat și banii cheltuiți în campanie.

Am remarcat totodată cum problemele aduse deseori în discuție de PSD cu privire la PD-L sunt scoase la iveală de Ponta în propriul partid cu o lejeritate demnă de invidiat. La întrebarea lui Adrian Ursu legată de componența unui eventual guvern PSD, președintele social-democrat a spus că vede guvernul exclusiv politic, având nevoie pentru ducerea la bun sfârșit a politicilor până și de ultimul om de nu știu unde. Aha. Deci în contextul actual în care toată lumea se plânge că până și femeia de serviciu de la nu știu ce instituție e pdl-istă, tu ieși și spui că în eventualitatea unei guvernări social-democrate ai nevoie de toți oamenii?

Aceeași situație și când vine vorba despre problemele de comunicare. Că în guvernul Boc fiecare spune ce vrea și că ce a spus azi unul e retras mâine de altul asta am aflat cu toții. Dar cum ar putea explica opoziția faptul că eu (un cetățean cât de cât informat zic eu), spre exemplu, n-aș putea să spun măcar două cuvinte despre vreun plan de redresare economică propus de PSD sau PNL. Plecând, bineînțeles, de la premisa că ele (planurile) ar exista. Că tot sunt în postul unde citez din clasici 🙂 mai adaug o singură remarcă: cum bine a spus Mihnea de la Codex la un moment dat, televizualul e invadat de vuvuzele de partid. Mă îndoiesc că astfel de vuvuzele percep măcar termenul de „plan”, nu mai vorbesc despre „redresare” sau „economie”.

În legătură cu liberalul Crin Antonescu am să fac o singură remarcă. Mi s-a părut cel puțin forțată tema tristeții pricinuite de venirea fluturașului de salariu. Asta pentru că a venit din gura președintelui Partidului Național Liberal.

Tot o singură idee și despre președintele PC, Daniel Constantin, intrat în direct prin telefon. De fapt nici măcar nu e o idee ci un citat din domnul mai sus menționat: „PC este un partid de centru-dreapta” 🙂 . Dacă afirmația nu vă stârnește râsul ceva e în neregulă. 🙂

P.S. Închei prin a atrage atenția că abordarea mea este legată în principal de aspectele comunicaționale, iar articolele mele de acest fel trebuie privite în concordanță. Dacă spun că Ponta dă dovadă de lipsa de tact sau că fluturașul lui Antonescu nu a fost ok, asta nu înseamna că-s pdl-ist.

Tagged on:                                     

4 thoughts on “Liderii opoziției la apel

 • august 9, 2010 at 10:56 pm
  Permalink

  huo, ai supt de la portocala, huoo 🙂

  dar da, perfect dreptate cu toate cele de mai sus. as mai adauga ca intalnirea de astazi din biroul lui voiculescu nu a ajutat imaginii niciunuia dintre cei doi mari politicieni.

  Reply
 • august 10, 2010 at 10:49 pm
  Permalink

  Am prins si eu „tabara” de la Realitatea. Mi se pare de prost gust tupeul cu care se ataca un partid in orice problema economica a tarii, in speta PDL, de la „voinicul” care s-a urcat beat pe pista de aeroport(fiul unui lider PDL local), pana la manelistii care se vor a fi impozitati (surprinsi doar in „imnul” acela facut in campania prezidentiala – daca ai vazut aseara discutia pornita de la declaratia purtatorului de cuvant ANAF pe seama proiectului de lege demarat in tromba de BOC sa mai linisteasca populatia cu privire la evaziunea fiscala), s.a. In schimb, am observat cateva momente de conversatia constructiva( in special aseara, pentru ca am prins toata emisiunea), lucru pe care il gasesc a fi din ce in ce mai rar la o emisiune politica. Din pacate, doar trustul ANTENA mai ofera discutii pe teme politice si ecnomoce care merita oarecum ascultate, si spun oarecum pentru ca din ce in ce mai mult afiseaza cu o nesimtire iesita din comun lupta pe care o duce Voiculescu &Company cu PDL de cand si-a luat-o Geoana in barba, fapt care distruge orice tentativa de discutie obiectiva asupra unui fapt economic sau politic. Oricum, frumos articol.

  Reply
 • Pingback: Victor Ponta începe să semene cu Cozmin Gușă | De la A. (la) Z.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.