Vă mai amintiți de duminicile lui Oprescu dinainte de prezidențiale? Inspecții, conferințe, chiar transmisiuni în direct. Duminica era singura sa șansă de a intra pe agenda mediatică.

Duminică, președintele PNL a semănat puțin cu Oprescu de la acea vreme. A susținut o conferință de presă amplă din care au ieșit știri bune pentru agenții. Nu știu dacă a vrut sau nu să arate, dar a părut că ii plac duminicile, a părut că îi place să nu fie pus sub presiunea unei zile normale.

Punctele pozitive ale unei astfel de tactici nu sunt greu de observat. Dar care sunt lucrurile negative? Nu cumva poți fi perceput drept cel din linia a doua? Întreb asta pentru că mi-e greu să cred că a vrut să-și asume acest rol. Iar în altă ordine de idei, cât de eficientă poate fi o astfel de duminică din punct de vedere mediatic? Mai ai public suficient duminica pentru a comunica?

Dacă după o astfel de chestie ieși pe plus sau pe minus spuneți-mi și mie că eu încă nu m-am lămurit.

Tagged on:                             

3 thoughts on “Crin și ziua a șaptea a agendei mediatice

 • septembrie 28, 2010 at 7:27 pm
  Permalink

  Cred că nu a avut chef să meargă la biserică și a apărut la televizor. Lipsă de ocupație ambele.

  Reply
 • septembrie 28, 2010 at 9:44 pm
  Permalink

  Cand comunici duminica, furi startul, incercand sa impui temele saptamanii politice urmatoare. Uita-te in 2009 cate iesiri erau duminica.

  Atunci cand e o perioada linistita, fara prea multe subiecte (n-a fost cazul duminica asta), daca ai ceva de spus sunt toate sansele sa faci agenda media a doua zi. Framing, ce mai.

  Problema duminica la Crin e ca s-a limitat sa comunice starea de fapt (atitudinea lui Basescu fata de politie), si nu a devoalat elemente de ordin strategic. Degeaba s-a chinuit el luni sa grabeasca depunerea motiunii de cenzura, cand eram in plin scandal Blaga. Duminica ar fi fost momentul (desi, pana la urma, iesirea lui TB omora tot).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.