Salut și eu inițiativa legată de prezența oamenilor din online la congresul PSD de ieri de la Sala Palatului. Oricât ne-am dori și indiferent de partea cui am fi, nu suntem (din păcate) în postura în care să spunem că acest lucru nu e cine știe ce. E un pas înainte. Punct.

Câteva lucruri sunt de menționat după pseudoevenimentul de ieri. Merită trecute în revistă eforturile legate de proiectul de guvernare lansat ieri. Nu intru în conținut că nu prea mă interesează, dar din punct de vedere mediatic un astfel de material poate reprezenta un punct de ancorare. Rămâne de văzut cât îl vor valoriza social-democrații. Asta ținând cont de faptul că și liberalii au lansat program de guvernare și după vreo două zile s-a fâsâit.

Cu toate că a fost mai mult un pretext pentru lansarea programului mai sus amintit, ideea congresului n-a fost rea. A reprezentat o nouă etalare de forțe într-un context în care mai tot merge în favoarea social-democraților, a strâns câteva mii de delegați din țară (un plus pentru comunicarea internă) și a câștigat spațiu media (încă o zi întreagă lumea a fost cu ochii doar pe psd-iști). Dacă mai ținem cont că tabere nu prea există deocamdată (Geoană nu poate fi considerat o „tabără’), moment mai bun pentru congres nu era.

Tagged on:                 

2 thoughts on “De ce a avut loc congresul PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.