Principalele rezultate din două sondaje recente au fost date publicității în ultimele zile. Turambar ne-a arătat ce-a ieșit la CCSB, iar Realitatea ne-a arătat ce-a ieșit la CSCI. Primul sondaj a fost desfășurat în perioada 8-9 ianuarie, iar al doilea în perioada 7-9 ianuarie.

Partidul Poporului e creditat în ambele sondaje de opinie cu un scor care depășește lejer pragul electoral. Mai precis, CCSB dă PPR (sau PP, așa cum e trecut la CSCI) la 8%, iar CSCI dă PPR cu un procent de 9,9%.

Nu știu cum stă partidul lui Dan Diaconescu la organizarea în teritoriu momentan sau care sunt planurile pentru următoarele alegeri, dar vreau să discut despre scenariul în care PPR va candida atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare.

Procentele partidului din cele două sondaje nu reprezintă decât omul Dan Diaconescu. În contextul în care scenariul de mai sus se va adeveri, vă dați seama că Dan Diaconescu va deveni unul din cei mai mari agenți electorali? Ce locomotiva Băsescu? Ce Iliescu? Până și la Vadim lucrurile au stat și stau diferit, pentru că PRM-ul a fost partid parlamentar, are câțiva aleși locali și, de bine de rău, are o minimă organizare locală. În acest caz, mă aștept să-l văd pe Dan Diaconescu bătând țara în lung și-n lat pentru băi de mulțime, pentru a-și căuta telespectatorii și pentru a-i convinge să-i voteze candidații. Mă aștept să-l văd pe toate afișele candidaților PPR și în toate spoturile. Mă aștept ca anul 2012 să fie anul lui Dan Diaconescu, cel puțin din perspectiva prezenței în spațiul public. Asta bineînțeles, în cazul în care scenariul de mai sus se confirmă și în cazul în care are bani.

Tagged on:                                                 

10 thoughts on “2012, anul lui Dan Diaconescu?

 • ianuarie 12, 2011 at 3:00 pm
  Permalink

  Are Diaconescu bani, nu-i problemă. Orice discuţie trebuie să plece, însă de la câteva întrebări:
  1) în ce măsură intenţia de vot măsurată de sondaje poate deveni vot efectiv? E posibil ca să cei chestionaţi să declare că votează cu PPR doar în semn de protest faţă de ce se întâmplă acum în politică şi la guvernare. O parte dintre cei care declară că ar vota cu Diaconescu s-ar putea să fie mai responsabili în ziua votului, să se gândească de 2 ori unde pun ştampila. S-ar putea ca pentru unii să fie prea mare efortul să se deplaseze la cabina de vot, pe când să dai un răspuns la chestionar nu e mare lucru. Cât de mari sunt părţile astea, cât de mulţi sunt unii ăştia? Nu ştiu, dar fără cifrele astea nu putem face o estimare rezonabilă despre cât ar lua efectiv PPR în alegeri. Mai pe englezeşte, „easy come, easy go!”.
  2) în ce măsură DD e interesat cu adevărat să candideze. Poate doar îşi va comercializa capacitatea de a influenţa o parte a electoratului. Adică va vinde nişte (potenţiale) voturi. În continuare, noi nu avem decât cifrele pentru intenţia de vot, deci nu avem o imagine prea clară despre cât de mare e influenţa lui DD.
  Sunt încă multe necunoscute. La fel de bine e posibil ca alianţa PNL+PC, precum şi marea alianţă PSD-PNL, să împingă nişte votanţi nemulţumiţi în barca lui DD.

  Reply
 • ianuarie 12, 2011 at 3:20 pm
  Permalink

  De la asta am plecat si in articolul urmator, cel cu UNPR-ul, de la transformarea intentiei de vot in vot efectiv. Si tot de asta l-am numit pe Diaconescu agent electoral. Pentru ca in cazul PPR doar el poate face asta.

  Intr-adevar, depinde daca DD vrea sa candideze, daca o face doar pentru televiziune etc.

  Reply
 • ianuarie 12, 2011 at 5:56 pm
  Permalink

  Daca Udrea sau DD iese presedinte/premier eu am emigrat a 2 zi ca e clar nu mai are tara asta (poporu mai ales) nici o sansa ..

  Reply
  • ianuarie 22, 2011 at 12:28 am
   Permalink

   pleaca d-acum jane ..cine te tine ??…..sau ne crezi idioti ,sa votam ce-a mai fost si doar au furat (psd , pnl , pntcd , sau alti bastarzi ) asta-i singurul care-i baga la puscarie ….Diaconescu presedinte ,si Vadim la justitie …a doua zi ,au plecat multi …dar nu afara , LA PUSCARIE …unde le este locul .

   Reply
 • februarie 2, 2011 at 3:06 pm
  Permalink

  La cita prostime exista in ROMANIA la ce sa te astepti? Cum e posibil ca sa il votezi pe excrocul asta nenorocit care si-a facut averea santajind oameni de afaceri??

  Reply
 • februarie 7, 2011 at 5:24 am
  Permalink

  ce dreq mahh va prostiti cu totii…? Diaconescu e singurul care ne mai poate salva..ce dreq parca ati orbit de nu vedeti ce fac vampirii ce ne conduc astazi..

  Reply
 • ianuarie 24, 2012 at 11:52 pm
  Permalink

  Daca PP reuseste un 10% , ar fi mai mult decat excelent pentru Dan Diaconescu.
  Ce a facut DD pentru a fi omul anului 2012?! Cozmin Gusa si Sorin Ovidiu Vantu ii sufla otevistului in ceafa, fiind oamenii din umbra ai PP-ului.
  Dan Diaconescu, bate campii, promitand romanilor cate in lume si stele! CINE MAI POATE CREDE ASEMENEA ABERATII? NU SUNTEM O NATIE DE TAMPITI.
  Am curaj sa pun pariu cu oricine si pe orice, ca PPDD nu va avea mai mult de 10%, cu tot sprijinul serviciilor cu tot( o parte din ele)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.