În această dimineață, Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că Dan Voiculescu, președintele de onoare al Partidului Conservator, a colaborat cu Securitatea. De la anunțarea verdictului, Realitatea TV e într-o continuă stare de breaking news, titrând cu litere de-o șchiopă „Felix, antena Securității” sau „Felix, mereu aproape”. În tot acest timp, Antena 3 trece subiectul la diverse. Nu vreau să discut despre etica acțiunii trustului Intact. Nu mă interesează. Vreau doar să văd ce implicații politice poate avea evenimentul.

Posibila colaborare a lui Voiculescu cu Securitatea nu e o noutate pentru opinia publică. În contextul în care această știre venea ca o noutate, ea ar fi putut avea implicații în ecuația politică, dar în contextul actual decizia ÎCCJ de astăzi nu schimbă aproape nimic. Atât Băsescu în 2004, cât și Ponta+Antonescu mai recent au știut cu cine se leagă la cap.

De discutat e modul în care atât trustul Intact, cât și liderii USL reacționează la decizia de astăzi. Sau mai bine zis nu reacționează. O fi soluția bună această politică a struțului în cazul de față? Se poate să fie răul cel mai mic. Nu e indicat să nu ai un punct de vedere și nici să-l întârzii, dar ce poți spune dacă ieși în fața mass-media? Oricum, mai afectat de situație pare a fi Antonescu. Până la urmă PSD s-a lepădat de PC, iar liberalii sunt cei care i-au primit cu brațele deschise. Unde mai pui că tema comuniștilor/colaboratorilor Securității nu mai are însemnătate decât pentru un mic procent din electoratul liberal.

Evenimentul de azi e doar o nouă situație care ne arată că Ponta pare a-i lua prim-planul lui Antonescu. Cum bine sesiza cineva pe twitter, Antonescu comunică mereu cu sigla USL în spate în timp ce Ponta pare că nu se poate despărți de fondul roșu și sigla psd-istă. Dacă mai punem la socoteală și chestiile mai puțin sesizabile (una dintre ele consumându-se la Antena 3 în seara transferului Stancu+Ursu, când în timp ce Antonescu vorbea prin telefon Ponta se juca cu un iPad prin studio cu Stancu și Ursu), prezidențiabilul liberalilor pare a fi în pierdere de formă.

Tagged on:                                                     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.