„Geonă are minutele numărate în PSD” asta citesc pe burtiera de la Realitatea TV în momentul la care scriu acest articol. Televiziunile de știri își freacă mâinile de bucurie văzând cum scenariul de desfășurare a ședinței în care se decide excluderea lui Geoană din PSD face din ziua de azi un breaking news continuu. Declarații premergătoare, analiști, analiza votului, organizații pro, organizații contra, înregistrări, susținătorii unei tabere așteptând la ușă alături de bodyguarzii celelilalte tabere etc. Ce mai, o piesă superbă.

Recunosc, mă uit și eu. N-am cum să scap așa reprezentanție. Dar pe la ora 19 ceva îmi ia ochii. Post nou pe blogul lui Ponta și postare pe contul de twitter al aceluiași personaj politic. Ce-mi zic: „Fii atent că a apărut unul care dă exclusivități adevărate în social media. Bravo lui!”. Bucuria n-a durat prea mult. Articolul de pe blogul lui Ponta și implicit tweet-ul (generat automat de networkedblogs) erau despre Blejnar, un articol din Cațavencii și despre acuzele aduse de șeful ANAF aseară în cadrul emisiunii de la TVR1.

În caz că n-ați înțeles, vă repet. În timp ce Victor Ponta se afla în ședința la care se decide excluderea lui Geoană din partid, pe blogul personal apare un articol despre un cu totul alt subiect. Unde mai pui că articolul începe cu „Vă redau mai jos, integral, ceea ce consider a fi cel mai bun și corect răspuns dat minciunilor proferate de Blejnar la adresa mea și a lui Edwin Keleti”. Nu, să nu-mi spuneți că a scris articolul dimineața și l-a programat pentru publicare la ora 19 că nu vă cred.

În comunicarea online nu se lucrează așa. Nu are nimeni pretenția și nici nu-și imaginează nimeni că un politician își gestionează singur comunicarea pe internet, dar nici nu poți face astfel de lucruri. Pentru simplul motiv că utilizatorul vrea să-i lași măcar impresia că tu vorbești cu el și nu altcineva în numele tău.

Tagged on:                                     

One thought on “Ce să nu faci în comunicarea politică pe internet

  • noiembrie 23, 2011 at 10:34 am
    Permalink

    Mi-am uitat si eu seara trecuta cu atentie pe un canal de stiri, ca ce se intampla la PSD, si am amuzat la final ,la declaratia lui Geoana. La final a avut curajul sa spuna ca de fapt cine este Iliescu si Ponta. Niste bolsevici!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.