Ieri dimineață au apărut primele informații conform cărora PSD negociază o înțelegere cu PPDD. În același timp, s-a speculat și pe seama unei treceri a unui grup de parlamentari PPDD, în frunte cu Daniel Fenechiu, la PNL. Doar primele par a se fi concretizat până acum.

Așa cum au scos la iveală informațiile apărute ulterior, înțelegerea PSD – PPDD pare a avea ca scop oamenii partidului cu nume de persoană ce ocupă funcții în consiliile județene și locale. În perspectiva unei alianțe PNL-PDL la nivelul fiecărui județ, PSD se vede nevoit să apeleze la PPDD, sau la ce a mai rămas din el, pentru a-și păstra majoritatea în anumite locuri.

Anticipam ieri că dacă planul e serios vom avea parte și de o reactivare mediatică a lui Dan Diaconescu. După o campanie electorală în care PPDD și Dan Diaconescu în sine nu au contat, ieri a fost o zi prolifică pentru fostul „jurnalist”:  conferință de presă transmisă în direct de mai toate posturile de știri, emisiune la RTV în prime time și intervenții telefonice la alte posturi. Dacă ziua de ieri n-a fost o întâmplare, probabil asta va fi partea leului cerută de Dan Diaconescu: prezență media.

Pot fi influențate în vreun fel alegerile prezidențiale de reintrarea în scenă al lui Dan Diaconescu? Face el parte din strategia obligatorie pentru PSD de a aduna cât mai mult pentru turul II? Mi-e greu să cred că Dan Diaconescu, chiar cu o prezență constantă în media până în noiembrie, mai poate strânge un număr de voturi de luat în seamă (asta cu toate că segmentul de votanți „Vadim, Becali, DD” pare să rămână neocupat și la alegerile prezidențiale). Chiar și procentul luat de PPDD la europarlamentare îl pun pe seama unei „nostalgii” față de anul 2012. Nu cred că o candidatură la prezidențiale îi va aduce mai multe procente decât a luat partidul său pe 25 mai.

Însă d.p.d.v. comunicațional DD poate juca un rol vara aceasta. Semnalul l-am primit în conferința de presă de ieri, când patronul celebrei televizuni trecute în neființă invita toate partidele la o alianță anti-Băsescu. Însă invitația a mers mai ales către PNL. Așadar, DD va lucra cu sârg și spor la strategia PSD-ului de a eticheta tot ce li se opune ca fiind „băsist” și la păstrarea axei comunicaționale pro/contra Băsescu. Linia principală de mesaj am văzut-o încă de aseară: orice candidat în afară de el și Ponta îl va numi pe Băsescu premier.

Așa că fie că vă era dor sau nu de el, pe DD s-ar putea să-l vedeți constant cel puțin până prin septembrie.

Tagged on:                         

3 thoughts on “Dan Diaconescu reactivat în lupta de etichetare a „băsiștilor”

 • iunie 3, 2014 at 6:47 pm
  Permalink

  Mi-ar placea sa vad si eu o enumerare a retului de partide anti basescu. Exceptind proaspata fuziune prin colmatare dintre PDL si PNL sau restul celor care se stiu, PSD, PC, UNPR.

  Ce mai ramine ? PAS ?

  BTW – ai cunoscut vreodata un membru sustinator la UNPR ?

  Reply
 • iunie 3, 2014 at 6:50 pm
  Permalink

  @Conu’ Alecu

  Păi mai avem altele în afară de astea? :p

  Și da, am cunoscut vreo câțiva, dar atunci la început când s-au înființat :))

  Reply
 • august 10, 2014 at 12:11 am
  Permalink

  Prima oara era contra psd acum e contra basescu…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.