Social-democraţii şi liberalii nu a bătut încă palma pe subiectul comasării alegerilor şi au amânat decizia pe săptămâna viitoare. Cel mai probabil vom merge la urne în aceeaşi zi – 9 iunie – pentru a ne alege primarii şi a ne trimite reprezentanţii în Parlamentul European. O măsură care favorizează PSD şi PNL, susţin analiştii. Lucrurile se complică, însă, când vine vorba de alipirea scrutinului prezidenţial de cel parlamentar.

Cum arată scenariile pentru a doua comasare: prezidenţiale şi parlamentare

Mai trebuie negociată a doua comasare. Surse Observator spun că PNL vrea lipirea primului tur al prezidenţialelor cu alegerile parlamentare, pe 2 decembrie. PSD preferă comasarea în turul doi, pe 8 decembrie. Rămâne de văzut dacă cele două partide vor avea şi un candidat comun.

Adi Zăbavă, consultant în comunicare politică: Înclin să cred că o comasare a turului doi al alegerilor prezidenţiale cu alegerile parlamentare va însemna nu doar un candidat comun la prezidenţiale, ci şi liste comune pentru PSD şi PNL la alegerile parlamentare.

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL: Funcţia de preşedinte trebuie să reprezinte expresia voinţei poporului. 

Adi Zăbavă, consultant în comunicare politică:Dacă nu am avea liste comune la alegerile parlamentare, pentru PSD şi PNL, ci doar un candidat comun la alegerile prezidenţiale, atunci partidul care n-ar da candidatul ar avea foarte mult de pierdut.

Negocierile continuă săptămâna viitoare.

Citește întregul articol aici

 

Tagged on:                         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.