Mai sunt mai putin de 30 de zile pana la alegerile parlamantare si lumea politica incepe sa se inflameze. Campania a devenit campanie, dar nu din punct de vedere calitativ, ci doar cantitativ.

In ultima perioada clasa politica romaneasca si-a gasit un nou motiv de cearta: cresterea salariilor profesorilor. Toata lumea stie povestea: au votat la unison, de frica, Tariceanu n-a fost de acord, Basescu a semnat intrarea in vigoare a legii etc. E adevarat ca pentru Tariceanu problema salariilor profesorilor reprezinta o criza. Cand e vorba de bani omul uita de ratiune asa ca e greu sa le spui unor oameni care au aflat ca li se vor mari salariile cu 50% ca de fapt nu sunt bani pentru acest lucru. Imaginea prim-ministrului e asociata instantaneu cu imaginea PNL-ului. De aceea, problema este a partidului, nu doar a unui singur om. In consecinta, oamenii au zis sa valorifice si in aceasta chestiune mediul online si au facut un banner (de fapt o chestie animata) afisat pe enorm de multe site-uri in ultimile zile.

Chestia e interesanta. Mesajul bun. Cuvinte grele precum „nu voi sacrifica” si „iresponsabil”. Insa problema e destul de complexa. Banuiesc ca nu au ca target si profesorii ca in acest caz nu ar fi folosit „salariile profesorilor” ci ar fi avut o abordare mai general. Cum spuneam, cand e vorba de bani omul nu mai apeleaza la ratiune. Pe langa lucrul asta, „profesor” are o insemnatate aparte in cultura romanului. Fiecare am tinut mai mult la un profesor, fiecare isi aduce aminte de vorbele unui profesor, iar daca ne mai gandim si la Domnul Trandafir putem spune chiar ca avem un cult al profesorului. In concluzie, e cam greu sa faci oamenii sa inteleaga ca nu ai cum sa maresti salariile. Asa ca, domnule Tariceanu, in loc sa dai o gramada de bani ca sa remediezi o situtie mai bine iti inveti deputatii ca ei fac parte dintr-un partid si trebuie sa gandeasca inainte sa apese butonul.

Tagged on:             

2 thoughts on “Bannere de criza

  • noiembrie 18, 2008 at 10:23 pm
    Permalink

    hmmm… e cam riscant, din moment ce fiecare vot conteaza. Pun pariu ca niciun profesor nu l-ar vota :))

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.