Azi am fost la Institutul de Studii Populare la o dezbatere despre alegerile primare în partide. Câteva consideraţii:

1. Salut iniţiativa ISP pentru că astfel de întâlniri sunt constructive. Observ cum discuţiile din astfel de dezbateri n-au nici o legătură cu felul de a face politică pe care îl vedem zi de zi în media. Deci nu pot decât să mulţumesc pentru alternativă.

2. Oameni ca Cioroianu, Paleologu sau Avramescu sunt mult mai maleabili şi mai umani în astfel de contexte, restrânse şi poate şi mai „academice”. Totodată, opiniile formulate de către ei sunt mult mai interesante decât cele oferite într-un context mediatic, de genul o emisiune sau o intervenţie la tv.

3. Dacă în urma dezbaterii se poate spune că s-a ajuns la o concluzie aceasta e că alegerile primare nu trebuie să rămână un subiect tabu. Trebuie dezbătute. O scurtă dezbatere a scos la iveală şi plusuri şi minusuri, dar totodată a dovedit că tema merită o dezbatere mai amănunţită.

4. Faptul că dintr-o dezbatere despre alegerile primare s-au conturate alte câteva probleme ce ar trebuie să constituie serioase teme de dezbatere (amintesc doar câteva dintre ele: politizarea instituţiilor de stat, femeile în politica românească sau clarificări privind ideologiile partidelor româneşti) nu denotă decât lipsurile pe care politica românească le are în acest moment.

5. Prezenţa la astfel de dezbateri e un lucru de urmat pentru oricare om interesat de sau implicat în acest fenomen, indiferent de simpatia sau apartenenţa politică.

One thought on “Alegerile primare, o temă de dezbătut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.