Parlamentari avem destui. Oameni care le mai dau din când în când sfaturi în ceea ce privește comunicarea cam puțini. Și nu trebuie să fii vreun specialist să îți dai seama de asta. Spre exemplu, Șuțu ne arăta alaltăieri cum Rizea de la PSD are nu știu ce poze printr-un câmp de maci pe site.

Horea Uioreanu, deputat ales în colegiul 3 Cluj (zona Gherla), și-a făcut blog. Onorabil demers. Când intri pe blogul deputatului primul lucru care îți sare în ochi e numele lui și citatul de sub numele lui. Citatul? Din Konrad Adenauer. Da, același nene care dă și numele fundației Konrad Adenauer, fundație apropiată UCD-ului din Germania (adică creștin-democraților), fundație care la noi susține din răsputeri Fundația Creștin-Democrată și pe al său președinte Teodor Baconschi.  Citatul duce valorile liberalismului, e adevărat, dar majoritatea celor care vor citi Konrad Adenauer vor face instant legătura cu fundația care susține PDL-ul. Asta pentru că e singurul loc unde au mai auzit numele.

E o greșeală? Da. Una mare? Nu. Doar că în comunicare, de multe ori, detaliul face diferența.

Tagged on:                                 

8 thoughts on “Detaliul

 • octombrie 31, 2010 at 5:13 pm
  Permalink

  o greșeală mică, dar totuși inadmisibilă.

  norocul e că la noi nu prea există dezbateri pragmatice pentru a avea vreo consecință cât de mică.

  Reply
 • octombrie 31, 2010 at 6:17 pm
  Permalink

  Sponsorizeaza si proiecte liberale si crestin-democrate:

  http://www.plaiuluminatu.ro/articol–57–13–793–Vanatorul-de-securisti-Marius-Oprea-revine-la-Aiud-pentru-o-noua-expozitie-despre-crimele-comunismului.html

  „Expoziţia va fi deschisă pentru publicului larg în perioada 15 octombrie-12 noiembrie 2010. Expoziţia a fost realizată de CICCR, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj şi Fundaţia Konrad Adenauer, beneficiind şi de colaborarea Muzeului de Istorie din Turda. Expoziţia prezintă o serie de acţiuni de căutare şi deshumare a unor opozanţi ai regimului comunist, care au fost executaţi de Securitate, fără judecată, în perioada anilor 1948-1952.”

  @Adi, nu e nicio greseala ca un deputat liberal din Cluj pune un citat din Adenauer, din moment ce, la Cluj, Fundatia sponsorizeaza proiecte liberale. Marius Oprea este liberal, iar CICCR este un institut apopiat liberalilor.

  Reply
  • octombrie 31, 2010 at 6:50 pm
   Permalink

   hmm… m-am grăbit cu commentul anterior.

   rămăsesem cu impresia după primul paragraf că ar fi vorba de un deputat PSD-ist, asta era puțintel nepotrivit.

   Reply
 • octombrie 31, 2010 at 10:29 pm
  Permalink

  @Lilick Nu intru in alte detalii, dar din punct de vedere comunicational e o greseala. Eu doar la asta ma refer. Si trebuie sa recunosti ca publicul care poate ajunge pe blogul deputatului, daca a auzit vreodata de acel nume, l-a auzit in contextul fundatiei, fundatie legata de FCD si Baconschi (chiar „agresiv” in ultimul timp). Eu cred ca asta e o greseala.

  Reply
 • noiembrie 1, 2010 at 5:04 am
  Permalink

  @Adi

  Exagerezi.
  Cine a auzit de Adenauer nu a auzit neaparat de baconski sau fcd. Fcd este obscura total iat baconski se stie deja ce este. Tu crezi „publicul” extrem de prost. Eu nu. Daca cineva a auzit de Adenauer si de fundatia care-i poarta numele e suficient de destept ca sa nu lege absolut nimic la fcd sau alte „bazgaunski”.

  Reply
 • noiembrie 1, 2010 at 4:00 pm
  Permalink

  @Shadow Nu te contrazic. Dar vedem lucrurile diferit pentru ca nu avem aceeasi parere despre obiectivul si publicul tinta al blogului. Tu esti de parere ca eu „cred publicul extrem de prost”. Eu cred ca tu nu-l vezi realist 🙂

  Reply
 • noiembrie 6, 2010 at 8:01 pm
  Permalink

  Adi,
  Şi eu cred că exagerezi la asta cu Adenauer.
  Cred că lipsa specialiştilor se vede cel mai bine în comunicarea guvernamentală, unde nu există nici măcar un minim consens asupra mesajului, ca să nu mai zic de vreo strategie integrată de comunicare. Şi asta sigur face diferenţa.
  Ca să nu mai spun ca Guvernul nu a reuşit să contracareze în vreun fel eticheta de „incompetent” pe care i-au pus-o şi care au preluat-o foarte mulţi dintre români (inclusiv dintre cei care nu cunosc prea bine sensul termenului, ce să mai vorbim de măsuri economice, etc.). Aici ar fi marile probleme.

  Reply
 • noiembrie 7, 2010 at 11:01 pm
  Permalink

  Marius,

  Sa traiesti si bine ai venit pe aici 🙂

  Se prea poate sa aveti dreptate. Mi-am bazat rationametul pe o concluzie prealabila care nu poate fi neaparat demonstrata.

  Cat despre ce ai zis in continuare, ai dreptate.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.