Moțiunea de cenzură a consumat mult curent electric, că deh, acum nu se mai scrie cu cerneală pe foaie ca să putem spune că au curs râuri de cerneală. Eu n-am să vorbesc nici despre cum au ieșit social-democrații sau liberalii după eșecul moțiunii și nici despre felul în care au acționat pdl-iștii. Dar am să încerc să înțeleg modul de acțiune al unui partid care de bine de rău are reprezentare în Parlament: Partidul Conservator.

Partidul lui Dan Voiculescu pare a fi într-o perioadă de tranziție. Având un președinte nou, PC vrea să iasă de sub umbrela PSD și să ocupe propriul loc pe scena politică românească. Dacă nu se poate, „conservatorii” par să nu excludă nici oportunitatea cu umbrela liberală. Cu toate acestea, toate acestea par a rămâne doar simple declarații.

Eu n-am înțeles niciodată scopul și obiectivele acestui partid. În ideologie sau astfel de chestii nu intru, asta pentru că Voiculescu&Co ar recunoaște fără nici o problemă că titlul de „conservator” n-are nici o legătură cu însemnătatea cuvântului conservator în politică. Probabil a fost ales cinic, după o simplă cercetare în care nu știu câți români afirmă despre ei că sunt conservatori. În consecință, o dezbatere pe subiectul ideologie ar fi pură pierdere de vreme.

În ceea ce privește obiectivele, PC a fost mereu „acolo”. A fost soluția imorală care a readus dreapta la putere în 2004, dar a trecut fără nici o problemă de partea cealaltă a baricadei în scurt timp. Cu toate acestea, astăzi nu pot distinge obiectivele Partidului Conservator. Să te bazezi o viață pe un trust de presă în contextul în care se poate mai mult? Pentru că, să fim serioși, în orice alianță PC nu are ce aduce în afară de trust. În afara de două-trei fețe cunoscute, PC e zero în acest moment.

Unde vreau eu să ajung… Moțiunea de cenzură. România toată e cu ochii la televizor. Ce face PC în contextul în care dispune de un trust de presă? Nimic. În afară de fața președintelui PC (pe acre nu știu cum îl cheamă și asta ar trebui să dea de gândit „conservatorilor”) pe care am văzut-o spre seară pe Antena 3, nici urmă de pc-ist. Dacă aveți vreo explicație pentru asta luminați-mă și pe mine, pentru că mă depășește.

Tagged on:                 

4 thoughts on “Semn de întrebare legat de PC

 • octombrie 29, 2010 at 4:12 pm
  Permalink

  cum ma, nu stii cum il cheama pe domnu daniel? :))

  Reply
 • octombrie 29, 2010 at 4:26 pm
  Permalink

  hai mai Adi.
  E in parlament dar „reprezentabilitate” nu are decat ca o „mezalianta”. Adica a intrat mereu pe spinarea psd-ului.
  Sunt cei mai puri „conservatori” posibili. Doar ca dupa „taspe ani de comunism” tragi singur cocluzia ce inseamna „conservatorismul” la noi.
  No ai „ezplicatie” acuma, e drept ca acum nu mai poti zice ca esti „depasit” si ca te-ai „luminat” ? :-p

  Reply
 • Pingback: PC și câștigurile aliaței | De la A. (la) Z.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.