În ziua de 26 septembrie, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România posta pe pagina sa de facebook o poză prin care amintea faptul că în urmă cu fix 54 de ani avea loc prima dezbatere prezidenţială televizată din istoria Statelor Unite ale Americii.

Pe atunci, dezbaterea dintre John F. Kennedy şi Richard Nixon a avut o audienţă de 70 de milioane de americani, aproximativ două treimi din populaţia adultă a SUA de la acea vreme. O să găsiţi evenimentul evocat în mai toate cărţile de comunicare politică pentru că, de atunci şi până în prezent, dezbaterile prezidenţiale televizate au reprezentat, în majoritatea cazurilor, punctele culminante ale campaniilor electorale prezidenţiale.

Pentru pasionaţii de politică, fie ei consultanţi, analişti sau teoreticieni implicaţi sau nu în campanie, dezbaterea electorală este cel mai aşteptat moment al campaniei. Există nenumărate poveşti cu privire la dezbaterile electorale despre cum un candidat a gafat sau a avut o prestaţie extraordinară care a schimbat complet cursul campaniei. Sunt expresii rămase în istorie, momente inedite şi nu mai departe de campania trecută am avut parte de un astfel de eveniment. Există multe voci care pun victoria lui Traian Băsescu pe seama întrebării adresate lui Mircea Geonă în dezbaterea electorală desfăşurată între cele două tururi de scrutin cu privire la vizita făcută de acesta lui Sorin Ovidiu Vântu.

Citește restul articolului aici: http://adevarul.ro/news/politica/vom-dezbatere-electorala-Si-da-putea-moderezer-1_542bb2190d133766a891fb7c/index.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.