Înainte de toate citiți articolul lui Turambar: http://turambarr.blogspot.ro/2014/11/generatiei-mele-cu-drag.html.

Dragă Turambar, ți-am citit articolul dedicat generației tale cu drag, ca de fiecare dată. O să-ți răspund scurt, deși ar merita o amplă discuție. Discuție pe care sper că o vom avea după ziua de duminică, la o bere, când pulsul tuturor va scădea considerabil. Răspunsul meu nu e nici despre Victor Ponta, nici despre Klaus Iohannis, nici despre partide, nici despre politicieni, nici despre vot. Ci despre noi, așa cum bine zici și tu, despre noi, românii.

Încep cu un citat:

„X, mama lui Y, a povestit printre lacrimi cum au „luat-o pe spinare” și ea, și Y în timpul Mineriadei din 1990. 11 ani mai târziu, în 4 aprilie 2001, sprijinit de mentorul Z, Y era numit în funcția de șef al Corpului de Control al Guvernului, funcție pe care a păstrat-o până în 2004.

«A venit să-și cumpere 3 costume. ‘Da ce-ți trebuie atâtea costume? ‘Pai, uite, va trebui să fiu îmbracat tot timpul oficial pentru că mi s-a oferit să lucrez ca șef al Corpului de Control’. Și atunci eu l-am intrebat: ‘Bine, măi Y, și de aia am mâncat noi bătaie pe 13 iunie?’ ‘Au fost singurii care mi-au dat o șansă’», a povestit X.”

Dragă Turambar, sper că întreaga ta generație nu ar fi nevoită să răspundă, cinic, cu „Au fost singurii care mi-au dat o șansă”. În același timp, regret că unii dintre ei au fost puși în situația de a răspunde „Au fost singurii care mi-au dat o șansă”. Dar mai sper și că întreaga mea generație nu va fi pusă niciodată în situația de a răspunde și nici nu va răspunde vreodată cu, un la fel de cinic, „Au fost singurii care mi-au dat o șansă”.

Îți mulțumesc!

 

One thought on “Generației lui Turambar, cu drag

  • noiembrie 18, 2014 at 8:20 pm
    Permalink

    S-a tot vorbit despre politică în ultimele săptămâni… că-s sătul. 😐

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.