Odată cu preluarea guvernării la finalul anului 2021, PSD părea partidul matur, capabil să aducă stabilitate în conducerea țării. Marcel Ciolacu se pregătește să preia fotoliul de prim-ministru odată cu rocada guvernamentală, care ar trebui să aibă loc în luna iulie, după rectificarea bugetară. Însă, în contextul scăderii veniturilor bugetare, a lipsei reformelor și întârzierea banilor din PNRR, viața în fruntea Executivului nu va fi una liniștită pentru liderul PSD.

„În contextul preluării funcției de premier asocierea cu guvernarea și rezultatele sale va fi și mai evidentă în cazul PSD. Până acum au reușit să facă o abilă opoziție din interior, impunând de cele mai multe ori decizii și măsuri în detrimentul PNL-ului și a premierului liberal. După rotativă asta se va schimba și pare din ce în ce mai clar că importanți lideri ai PNL, aflați astăzi în opoziție față de echipa Iohannis – Ciucă – Bode, vor acționa ei ca opoziția din interior, devenind un factor în plus de presiune pentru PSD.

Totodată, PSD va prelua postul de premier și va gestiona o perioadă deloc ușoară, mai ales în contextul reformelor asumate prin PNRR care ar putea duce la pierderi semnificative de fonduri dacă nu vor fi asumate, dar și în actualul peisaj economic, cu o populației sub presiunea unei inflații foarte mari de o perioadă importantă de timp”, a declarat, pentru FANATIK, consultantul politic Adrian Zăbavă.

Citește întreg articolul aici https://www.fanatik.ro/cat-de-puternic-este-cu-adevarat-psd-ul-lui-marcel-ciolacu-guvernarea-cresterea-aur-si-luptele-interne-marile-temeri-pentru-social-democrati-20370588

Tagged on:             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.