Incidentul de la ANRE nu este hotărâtor, însă UDMR va părăsi guvernarea dacă, la rotativă, PSD și PNL îi vor lua unul dintre cele trei ministere pe care le conduce, susține consultantul politic Adrian Zăbavă. „După părerea mea, UDMR nu va accepta această renegociere, nu va accepta să aibă pierderi”, a spus analistul, în exclusivitate pentru PS News. Adrian Zăbavă a precizat că, în cazul în care intenția PSD-PNL de a înlătura UDMR de la guvernare este reală, aceasta poate fi determinată de o tentativă a acestor două mari partide de a câștiga din electoratul AUR, „care are anumite viziuni sau idei împotriva maghiarilor”.

„Cred că scandalul funcțiilor din ANRE n-ar fi hotărâtor privind ieșirea UDMR de la guvernare, dar cred că e un prim semnal. Am văzut că au apărut pe surse alte informații cu privire la intenția posibilă a PSD și a PNL de a face o reechilibrare a portofoliilor și a funcțiilor la rotativă, care ar duce la pierderi importante pentru UDMR, inclusiv de portofolii ministeriale. În cazul în care aceste lucruri devin realitate, după părerea mea, UDMR va părăsi guvernarea, nu va accepta așa ceva.

Cred că ce s-a întâmplat în cazul ANRE e doar un preview a ceea ce ar putea să se întâmple și spun că UDMR ar ieși de la guvernare în cazul în care ar avea pierderi în urma rotativei, uitându-mă și la modul în care a acționat cu privire la ANRE și anume lipsa de la vot și exprimarea clară că nu sunt de acord cu așa ceva”, a declarat Adrian Zăbavă.

Consultatul politica adăugat că UDMR își dorește să fie la guvernare, dar „nu va accepta prezența la guvernare în orice situație”.

Citește întreg articolul aici https://psnews.ro/singurul-scenariu-in-care-udmr-va-pleca-de-la-guvernare-consultant-politic-nu-vor-accepta-sa-aiba-pierderi-ce-rol-joaca-electoratul-aur-769120/

Tagged on:             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.