PNL-ul a declanșat o campanie de critici la adresa PSD și a premierului Ciolacu pe tema majorării pensiilor, însă analiștii politici spun că strategia este una perdantă.

Experții în comunicare politică sunt de părere că strategia liberalilor este perdantă atât la nivel de mesaj, fiind greu să combați un mesaj de majorare a pensiilor cu idei de sustenabilitate și stabilitate bugetară, cât și la nivel electoral, dat fiind faptul că beneficiarii acestei măsuri sunt mult mai mulți la număr. Pe de altă parte, aceștia subliniază că liberalii sunt incoerenți în strategia lor, nu doar pentru că au lăsat să treacă această lege prin semnătura propriului ministru de finanțe, ci și prin faptul că însuși PNL-ul se laudă cu majorarea pensiilor în campaniile online ale partidului.

„Spre deosebire de episoadele anterioare, în care cele două partide au avut viziuni, sau cel puțin mesaje diferite cu privire la măsurile Guvernului, de data aceasta se pare că asistăm la primul capitol după o reorientare a poziționării liberalilor. Spun asta pentru că se vede clar că PNL, de la vârful său, face de câteva zile ceea ce n-a făcut până acum.

Adică transmite niște mesaje critice la adresa PSD, la adresa premierului Ciolacu și așa mai departe. În câteva zile am văzut la Ciucă critici la adresa social-democraților câte n-am văzut de când există Nicolae Ciucă în politica românească. Semn că, odată cu acel vot din BPN s-a asumat și o oarecare linie strategică. Acest măr al discordiei pe legea pensiilor pare ca e primul moment în care liberalii își dau voie să atace PSD”, a declarat, pentru FANATIK, consultantul politic, Adrian Zăbavă.

Citește întreg articolul aici

Tagged on:                         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.