În contextul în care un sondaj recent al Inscop Research îi plasează pe Diana Șoșoacă și pe George Simion printre primii candidați la prezidențiale, specialiștii arată că cei doi își pot anula șansele unul altuia, neavând sorți de izbândă în final, în turul doi.

Specialiștii consultați de „Adevărul“ susțin că George Simion și Diana Șoșoacă nu sunt candidați care să poată câștiga turul doi, prin mesajele și principiile pe care le promovează. Totuși, dacă ar exista un scenariu în care aceștia să intre în turul doi, ar avea scoruri foarte mici, pentru că nu ar putea obține voturi din celelalte electorate.

Nu par candidați care să poată câștiga un tur doi. Prin modul lor de a fi, prin principiile pe care le au, prin mesajele pe care le transmit, nu par că pot strânge o majoritate a votanților, 50+1, practic ar fi un scenariu în care celălalt candidat ar avea șanse importante de câștig”, a punctat analistul Adrian Zăbavă.

Analistul a mai explicat că un candidat are mai multe șanse de a promova în turul doi în funcție de gradul de diversificare a elctoratului său, fapt care nu se aplică însă și în cazul celor doi. „Nu sunt candidați care să poată lua multe voturi din celelalte electorate care în turul unu, probabil, ar vota alți candidați. În consecință, șansele lor scad în turul doi”, a conchis Zăbavă.

Citește întreg articolul aici

Tagged on:                 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.