Cu câteva zile în urmă Victor Ponta a intrat în online. Și-a făcut blog, cont de twitter și de facebook, profil pe linkedin, dar și canal de youtube. Cine l-a sfătuit nu l-a sfătuit rău, iar lansarea blogului într-o dezbatere la care au participat bloggeri importanți a fost o reușită.

Consider că intrarea lui Ponta în blogosfera politică nu e un eveniment de lepădat din mai mult motive. La momentul la care vorbim, din punct de vedere electoral (dacă îmi este permisă exprimarea) Ponta e cel mai important om politic prezent în blogosferă. De ce? Pentru că este președintele partidului ce ocupă prima opțiune în preferințele electorale ale românilor și pentru că este unul din cei cu șanse reale la următoarele alegeri prezidențiale.

Lucrurile care fac din intrarea lui Ponta în blogosferă un lucru destul de important nu se opresc aici. Mulți politicieni români și-au făcut blog pentru a fi mai aproape de electorat și pentru a scăpa de sita presei. Unul din obiective a fost cu siguranță acela de a oferi electoratului o față mai umană a omului politic pentru majoritatea celor din blogosferă. Cu toate acestea, „fața umană” n-a trecut de anumite limite. Doar după câteva postări, blogul lui Victor Ponta pare a fi cel mai personal blog al unui politician român. Limbajul folosit și subiectele abordate fac din blogul actualului președinte al social-democraților mai mult un jurnal online și cu toate că autorul neagă dorința de a câștiga spațiu în mass-media tradiționale, unele subiecte abordate au generat deja numeroase știri și articole.

O singură bilă neagră pentru tânărul președinte al social-democraților. Făcând referire la faptul că nu-și dorește ca blogul să devină o nouă sursă de știri pentru mass-media tradiționale, Ponta aruncă o săgeată (neinspirată după părerea mea) către Cristi Preda. Citez: „nu am frustrările unui Cristian Preda că nu îl bagă în seamă cu televiziunile și ziarele și atunci se bagă singur cu blogul, cu tot felul de declarații politice extrem de false și plictisitoare, dar prezentate ca breaking news-uri”. Pentru omul care se declară dependent de online (deci bănuiesc că implicit și de blogosfera politică) o astfel de părere pune sub semnul întrebării multe lucruri.  Îi aduc aminte lui Victor Ponta că al său mentor, Adrian Năstase, fără blog și fără abilitatea de a câștiga spațiu în media prin blog acum era un politician mort.

Ca o concluzie, de această dată opoziția roșie pare a fi cu un pas înaintea celei galbene (sau mă rog, despre șefii celor două vorbesc), iar blogul lui Victor Ponta e de urmărit.

Tagged on:                             

6 thoughts on “Despre intrarea lui Victor Ponta în blogosferă

  • septembrie 28, 2010 at 10:39 pm
    Permalink

    domnul ponta sa vorbeasca atunci cand o sa fie lansat de jumate din blogosfera politica si o sa aiba traficul lui preda. pana atunci, hreful mic 😛

    Reply
  • septembrie 28, 2010 at 10:41 pm
    Permalink

    Inca nu ma pronunt definitiv, vad ca are ceva stridente, dar sa il lasam fro 3-4 luni. Eu preconizez ca moare ca si blogul lui Geoana. Ponta nu are inclinatii intelectual-blogosferice. Dar sa nu anticipez cu sentimentul meu de premoniti a prognozei viitorului.

    Reply
  • septembrie 28, 2010 at 10:44 pm
    Permalink

    @Turnofftheglory Deloc 🙂 . Fiecare face ce vrea. Pentru mine e „de urmarit” dpdv comunicational

    @mihnea Chiar nu l-am inteles la faza aia. Dar cine stie, poate le vede el altfel si-o sa-si faca blog cu circuit inchis, de ala numai cu utilizatori invitati 🙂

    Reply
  • septembrie 28, 2010 at 10:47 pm
    Permalink

    @Semanticus Om trai si om vedea. Oricum, daca il tine cateva luni atunci va fi si mai interesant de analizat.

    Reply
  • septembrie 29, 2010 at 12:27 pm
    Permalink

    Astept si eu sa vad cam ce iese. A inceput sa ii placa omului treaba cu bloggingul si vad ca are feedback pozitiv pana acum.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.