Cu câteva zile înainte de votul moțiunii, Victor Ponta anunța că moțiunea mai are nevoie de doar 4 voturi pentru a trece. După vot, Ponta a ieșit și i-a făcut trădători pe parlamentarii puterii care i-au promis votul, dar până la urmă s-au sucit. Nu le-a dat numele. Să fi existat? Să nu fi existat? Ponta știe.
Cineva spunea ieri într-un articol (îmi cer scuze că nu îmi amintesc cine) că strategia lui Ponta n-a fost rea, pentru că în politică îndoiala (iar în PDL sigur există îndoială) e foarte periculoasă. Eu nu-mi pot da cu părerea nici despre existența strategiei și nici despre posibilele sale rezultate, în cazul în care așa a fost gândită. Dar pot semnala un lucru.
Ieri, mai multe organizații PSD din țară au emis comunicate de presă în care luau la rost decizia de a se abține de la votul moțiunii a unor parlamentari ai puterii din colegiile în care se află și organizațiile PSD care au emis comunicate. Mai precis, PSD Cluj a emis un comunicat prin care își exprimă dezacordul față de decizia de a nu vota a lui Mircia Giurgiu, deputat PDL de Cluj, iar PSD Călărași, prin vocea Oanei Niculescu Mizil, critică decizia de a nu vota a lui Stelian Fuia, deputat PDL de Călărași. (ambele comunicate merită citite)
Aceste comunicate pot reprezenta o simplă tactică prin care „se dă” în anumiți parlamentari la nivel local, dar în același timp ele pot constitui și anumite semnale în ceea ce-i privește pe cei care au negociat votul moțiunii cu PSD. E așa sau nu, rămâne de văzut.