Consultantul politic Adrian Zăbavă a explicat pentru Ziare.com că este puțin probabil ca o astfel de alianță să fie realizată după alegerile parlamentare din 2024 deoarece credibilitatea AUR ar fi puternic zdruncinată. Pe de altă parte, consideră că ”anumiți oameni din PSD” ar putea da curs scenariului dacă ar fi în avantajul acestora. Totuși, arată că PSD mizează mai degrabă pe o altă alianță cu PNL, însă de această dată una în care social democrații să fie ”vioara întâi”.

”În momentul de față acest scenariu nu pare realizabil. În primul rând pentru că povestea AUR e una prin care se atacă tot ce este vechi în politică, în consecință, pentru AUR, o alianță cu PSD după alegeri ar fi contra naturii. Cred că e mai important pentru AUR să își păstreze imaginea decât să intre la guvernare imediat după alegeri cu cei pe care i-a criticat atâția ani.

De partea cealaltă, probabil că anumiți oameni din PSD, în funcție de context și de situație, dacă li s-ar părea că sunt avantajați, ar putea încerca. Nu văd o problemă de substanță la PSD în a face o alianță cu AUR dacă contextul ar fi potrivit. Dar deocamdată acest scenariu nu e plauzibil pentru că PSD visează să fie vioara întâi și din 2024 într-o guvernare cu un PNL care atunci nu va mai avea paritate în funcții. Astăzi s-a intrat în această coaliție de pe picior de egalitate. Miza PSD e clar să dea o majoritate solidă în 2024 cu un PNL care să fie la un raport de 1 la 2 probabil cu PSD, deci cu mult mai multă putere și mai multe posturi la PSD”, explică Adrian Zăbavă.

Citește tot articolul pe Ziare.com Cât de realistă ar fi o alianță între PSD și AUR după alegerile din 2024: ”PSD visează să fie vioara întâi”

Tagged on:                         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.