Cătălin Drulă a spus că nu mai vrea să repete episodul cu Florin Cîțu din 2021 și că USR caută formarea unei coaliții în calitate de prim-partid, alături de PMP și de Forța Dreptei a lui Orban, alături de care să formeze un viitor guvern.

Analiștii politici sunt de părere că motivele pentru care USR a ajuns în situația actuală stau în faptul că populația nu a rămas cu o imagine bună după prestația la guvernare a partidului, dovadă faptul că după ruperea alianței cu PNL în toamna anului 2021, USR nu a crescut în sondaje, dar și din cauza problemelor interne cu care s-a confruntat partidul. „Acestea au spus publicului larg că partidul e în degringoladă. Să ai un congres care să finalizeze o fuziune în urma căreia să fie ales un președinte, care acel președinte să se trezească fără putere și să plece din partid la câteva luni, e o poveste arată degringoladă politică. În momentul în care în interior nu ai unitate, claritate, certitudine, nu poți fi perceput drept un actor politic serios”, a declarat, pentru FANATIK, consultantul politic Adrian Zăbavă.

„După ieșirea de la guvernare, USR pare defazat de agenda publică și de societate. USR vorbește astăzi în principal pentru un electorat propriu, un electorat pe care deja îl are, și asta îi limitează potențialul electoral.

Realitatea de astăzi ne arată că problemele principale ale societății sunt de natură economică, USR nu e capabil să fie capabil pe această temă și alege mai degrabă să creeze subiecte din povești alternative care converg din corectitudine, justiție, și alte teme care au fost mai prezente pe agenda publică în 2019, 2018 – în perioada anterioară alegerilor din 2020”, a mai precizat, pentru FANATIK, consultantul politic Adrian Zăbavă.

Citește între articolul pe Fanatik https://www.fanatik.ro/catalin-drula-vrea-ca-usr-sa-dea-premierul-viitoarei-guvernari-e-o-utopie-iar-cand-comunici-utopii-iti-alienezi-propriul-electorat-20293741

Tagged on:                                 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.