Joe Biden a afirmat, în timpul discursului de la Varșovia, că este mândru de președinta Republicii Moldova și că dorește ca și oamenii din Moldova „să își câștige libertatea”. Potrivit specialiștilor, mesajul președintelui american arată susținerea SUA față de țara vecină.

Consultantul politic Adrian Zăbavă a explicat pentru „Adevărul” că simpla referire la Republica Moldova a președintelui american reprezintă susținerea SUA față de Moldova, fiind o victorie diplomatică a țării vecine. 

„Un semnal foarte puternic, simpla menționare a Republicii Moldova și a președintei arată că există o susținere din partea SUA pentru Moldova, în contextul acestei situații extrem de tensionate, punând această declarație în contextul ultimelor săptămâni. Cred că din perspectiva asta, a susținerii pe care Moldova a avut-o din partea partenerilor occidentali, țara vecină se află la un maximum. Nu știu dacă acest lucru dacă acest fapt vine ca urmare a interesului Rusiei pentru țara vecină și pentru destabilizarea acesteia, foarte probabil, dar e clar că partenerii occidentali se uită cu mare atenție la Republica Moldova. Faptul că în fruntea acestei țări se află un Guvern cu viziuni pro-europene și un președinte extrem de prezent în lumea largă, cu conexiuni la liderii occidentali, a ajutat foarte mult. Este o victorie diplomatică a Republicii Moldova”, a explicat consultantul Adrian Zăbavă.

Citește întreg articolul aici https://adevarul.ro/politica/ce-semnal-a-transmis-joe-biden-in-discursul-despre-2244297.html

Tagged on:             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.