Anul electoral 2024 este după colț, astfel că liderii politici au început deja să demareze campaniile electorale mai mult sau mai puțin oficial, să pună la punct strategii și să găsească potențiali aliați care le-ar putea oferi câteva procente în plus.

Cea mai recentă controversă îi are drept protagoniști pe George Simion, liderul AUR, și pe Victor Ponta, președintele Pro România. Cei doi au fost fotografiați împreună, astfel că au apărut speculații privind o posibilă alianță. Cu toate acestea, amândoi au negat scenariul, susținând că a fost vorba despre o consiliere pe probleme economice.

Consultantul politic Adrian Zăbavă a explicat pentru Ziare.com ce s-ar putea ascunde în spatele întâlnirii dintre George Simion și Victor Ponta, dar și ce partide ar putea facă alianță cu AUR în vederea anului electoral 2024.

Pro România, un proiect mort

Adrian Zăbavă arată că Victor Ponta ”nu mai are un partid” și că ”Pro România este un proiect mort”, drept urmare consideră că o potențială alianță nu ar fi altceva decât ”o greșeală” din partea lui George Simion.

”Victor Ponta nu mai are un partid, Pro România nu mai există, e un proiect mort. Mai există aleși locali care au candidat din partea Pro România, nu s-a făcut o trecere a tuturor către alte forțe politice. Dar proiectul politic nu mai există și chiar dacă ar mai exista, ar fi o greșeală a AUR să se alieze cu Pro România.

În momentul de față AUR își trage voturile din mișcarea anti-sistem. Nu poți clama în continuare credibil povestea asta când te aliezi cu Victor Ponta. Au fost totuși un milion de oameni din diaspora în 2014 care au ieșit la vot doar ca să nu iasă Ponta președinte. E greu să te duci la ei acum, chiar dacă au trecut 10 ani, și să le spui ”Victor Ponta era bun, mă aliez cu el, votați AUR”. Mai ales că Victor Ponta nu a venit pe un cal alb, nu a reușit să își spele imaginea în 10 ani astfel încât să își întoarcă cariera politică la 180 de grade, dovadă faptul că Pro România nu a reușit să treacă pragul electoral în 2020. În consecință, nu văd o colaborare politică oficializată de acest gen între cele două partide deocamdată”, explică Adrian Zăbavă.

Citește întreg articolul pe Ziare.com AUR, partidul fără aliați în perspectiva anului electoral 2024: ”Nu există interes pentru PSD, PNL și USR, Pro România e un partid mort”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.