Principalul obiectiv al ministrului a fost să decredibilizeze demersul USR, poziționându-l drept unul făcut cu mâna jurnaliștilor, consideră analistul politic Adrian Zăbavă: „A fost mai mult o strategie de discurs și de comunicare pe care Lucian Bode a folosit-o cu privire la multiple acuzații la adresa lui. A identificat o portiță prin care s-a poziționat drept o victimă”.

Adrian Zăbavă crede că motivul pentru care ministrul de Interne a aplicat strategia invocării cu insistență a demersului jurnalistic are de-a face și cu decredibilizarea presei din România, din vina ei: „Dependența presei de puterea politică și de fondurile politice, prin modificarea legii finanțării partidelor, a dus la pierderea încrederii. Când presa încasează bani, la vedere sau nu, de la partide, e natural ca opinia publică să creadă că presa nu mai e demnă de a fi credibilă.”

Populația e preocupată de alte aspecte ale vieții acum, crede analistul politic Adrian Zăbavă.

„Nu vedem voci care să ia atitudine din cauza situației atipice în care se află societatea românească. Pe agendă sunt alte probleme, care fac ca astfel de subiecte să fie trecute în planul secund. Cred că Lucian Bode este astăzi în funcție și pentru că subiectele pe seama cărora el a fost atacat nu mai sunt de actualitate”, susține Zăbavă.

Citește întreg articolul pe Europa Liberă aici https://romania.europalibera.org/a/lucian-bode-parlament-atac-jurnalisti-emilia-sercan/32260109.html

Tagged on:                         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.