Liderul UDMR a lăsat să se înțeleagă că la nivelul coaliției se discută un scenariu cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Analiștii politici sunt de părere că acest scenariu, deși unul extrem de greu de pus în practică, ar oferi în primul rând o soluție pentru dinamica și tensiunile dintre PNL și PSD înaintea anului electoral 2024, an în care trebuie organizate patru rânduri de alegeri.

„Toți actorii din coaliție încearcă să testeze diferite scenarii și să înțeleagă în care din ele ar avea cel mai mult de câștigat. Scena politică actuală arată din ce în ce mai complicat dacă e să luăm în calcul creșterea AUR, potențialul mai mare pe care acest partid îl are pus în ecuația unui calendar electoral din 2024 extrem de complicat. În contextul ăsta cred că se testează diferite variante din care cele două partide să aibă cât mai mult de câștigat”, a declarat, pentru FANATIK, consultantul politic Adrian Zăbavă care subliniază că este puțin probabil ca decalarea alegerilor parlamentare în acest an din șirul celor patru rânduri de alegeri din 2024 să reducă tensiunile ce se vor face resimțite în acea perioadă.

„Chiar și cu alegerile anticipate organizate acum cred că societatea românească nu se va liniști, adică nu văd de ce niște alegeri parlamentare întâmplate acum ar mai lua din temperatura lui 2024. Ar fi ceva extrem de nenatural, electoratul și societatea nu se așteaptă la ele. Sigur, niște energii, frustrări se vor elibera dar nu cred că după asta 2024 ar fi fără vlagă, așa cum s-a întâmplat în 2020 după alegerile europarlamentare”, a mai precizat acesta.

Citește întreg articolul aici https://www.fanatik.ro/ce-ar-avea-de-castigat-pnl-si-psd-prin-modificarea-anului-electoral-2024-alegerile-anticipate-ar-lua-presiunea-de-pe-liderii-celor-doua-partide-20343792

Tagged on:             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.