Analiștii politici susțin că episodul de miercuri, în care s-a încercat modificarea pe sub radar a Codului penal, arată un partid scindat și fără o strategie clară.

Consultantul politic Adrian Zăbavă este de părere că prin acest episod atât PNL-ul dar și președintele Iohannis confirmă abandonarea valorilor și principiilor pe care le apărau împotriva asaltului condus de Liviu Dragnea și a majorității PSD-ALDE în fosta guvernare.

„Ambii parteneri ai coaliției au avut de pierdut după ziua de miercuri, și e greu de înțeles ce anume au vrut să facă. Îmi imaginez că au crezut că povestea poate trece pe sub radar fără să se nască un subiect important. Sigur, societatea nu este atât de atentă ca în celebra lună februarie din 2017 iar pentru o bună parte din societate temele legate de corupție nu mai primează, însă ziua de ieri a lăsat urmări. Poziția PNL este fragilizată atât prin faptul că ceea ce s-a întâmplat vine să confirme ceea ce se credea latent în ultima perioadă, și anume că a dat deoparte tot ceea ce a susținut până în 2019-2020, și cred că a fost un episod care va potența conflictul intern din partid.

Ambele partide vor avea de pierdut, din motive diferite. PSD pentru că readuce în mintea publicului niște emoții din perioada 2017-2019, atunci când societatea ura visceral PSD, iar PNL pierde pentru că face, din nou, o mișcare care confirmă că principiile și valorile susținute până în 2020 au fost șterse cu buretele.

Aici vine să confirme schimbarea partidului liberal și schimbarea președintelui Iohannis până la urmă. De la prezența la Davos la ședința de Guvern cu celebrul discurs cu elefantul din cameră până la inacțiunea și lipsa de mesaj de ieri e un drum destul de lung, pe care însă președintele Iohannis l-a făcut cot la cot cu PNL”, a declarat, pentru FANATIK, consultantul Adrian Zăbavă, care a subliniat că deși au existat voci din interiorul partidului care au reacționat critic la această prevedere „e clar că ea a fost luată cu acordul conducerii PNL – și mă îndoiesc că a fost vorba doar de Nicolae Ciucă care și-ar fi dat acordul. Până la urmă senatorii PNL au spus că a venit de la partid”.

Citește între articolul aici https://www.fanatik.ro/tensiuni-in-pnl-dupa-tentativa-de-resuscitare-a-oug-13-e-un-partid-pierdut-in-spatiu-si-ideologic-si-strategic-20349747

Tagged on:             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.