Mișcarea surpriză făcută de USR la începutul acestei toamne, prin anunțarea Elenei Lasconi în fruntea listelor la alegerile europarlamentare din vară, părea să denote că partidul condus de Cătălin Drulă încerca să creioneze o strategie electorală pentru anul 2024. Practic, Elena Lasconi era anunțată astfel drept candidat al USR pentru Cotroceni, în funcție de rezultatele la europarlamentare, evident, însă edilul din Câmpulung devenea locomotiva electorală a opoziției. Toată această strategie s-a dus de râpă în mai puțin de 24 de ore, după ce Lasconi a fost scoasă de pe listele de la europarlamentare, totul după declarația că a votat DA la Referendumul pentru familia tradițională.

USR și-a sabotat toată strategia electorală

Dacă acest întreg episod putea fi evitat prin desfășurarea unor alegeri interne democratice rămâne un caz ipotetic, însă USR iese puternic șubrezit din tot acest episod. Analiștii politici subliniază că practic, în decurs de doar câteva ore, USR și-a aruncat în aer întreaga strategie politică. Consultantul politic Adrian Zăbavă este de părere că acest episod arată o lipsă de profesionalism a celor de la USR în pregătirea și protejarea candidatului lor, candidat în care au investit resurse și pe care l-au pregătit pentru acest rol.

„Este surprinzătoare lipsa de legătură între partid și candidat. Adică, tu USR să nu știi că Elena Lasconi se duce la o televiziune și vrea să spună chestia aia? Mi se pare problematic pentru partid, mai ales că vorbim de un context în care partidul a cultivat-o practic de cel puțin un an. Elena Lasconi este cine este astăzi și pentru că USR a cultivat-o. Bună parte din resursele USR, în special în mediul online, au fost folosite promovând-o pe Lasconi. Atunci când ești un partid și-ți promovezi un personaj de felul acesta trebuie să te raportezi la el ca la un bun, trebuie să-l protejezi, trebuie să ai grijă de el. Dacă îl lași să iasă la televizor și să vorbească de felul acesta, total necontrolat, nu pot să emiți pretenții”, a declarat acesta, pentru FANATIK.

Citește întreg articolul aici

Tagged on:             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.